autor:

gicuta

» » Retete de Pasti

Pasca cu aluat

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2015

Ingrediente
Aluat:, -500 g faina, -150 g zahar, -50 g unt, -50 ml ulei, -3 gabenusuri +1 pentru uns, -250 ml lapte, -25 g drodie, -esente, -coaja de citrice, -sare, , Umplutura:, -700g branza de vaci, -3 oua, -3-4 linguri smantana grasa, -200 g zahar, -4 linguri gris, -100g stafide, -zahar vanilat, -esenta de rom, -coaja citrice, -un praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, se face un gol in mijloc şi se adauga galbenusurile, maiaua pregatită din drojdie, lapte şi puţin zahar si se framanta adaugandu-se toate ingredientele.

Se obţine un aluat de cozonac şi se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.

In alt bol, se pun: branza de vaci, smantana, zaharul, grisul, coaja de citrice, un praf de sare, zaharul vanilat şi ouale. Se amesteca cu mixerul, iar la sfarşit se adauga stafidele care au fost spalate dinainte si lasate la inmuiat in esenta de rom.

Cand a crescut aluatul se imparte in doua. Din jumatate se intinde o foaie intr-o forma rotunda (diametrul de 25 cm) unsa cu unt, iar din cealalta jumătate se fac impletituri care se aseaza in jurul foii inainte de a se turna umplutura, si o cruce pe care o vom asezam peste umplutura.

Ungem pasca cu galbenus, o mai lasam la crescut o jumatate de ora si o dam la cuptorul incalzit in preabil, pentru 30-40 de minute la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca fara aluat, cu nuca de cocos

Pasca fara aluat, cu nuca de cocos

1. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. 2. Intr-un vas amestecam branza, ricotta, laptele praf,

0 voturi    2 comentarii
1h
Retete de Pasti
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Folosim 6 oua.Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat

11 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -150 g zahar
  • -50 g unt
  • -50 ml ulei
  • -3 gabenusuri +1 pentru uns
  • -250 ml lapte
  • -25 g drodie
  • -esente
  • -coaja de citrice
  • -sare
  • Umplutura:
  • -700g branza de vaci
  • -3 oua
  • -3-4 linguri smantana grasa
  • -200 g zahar
  • -4 linguri gris
  • -100g stafide
  • -zahar vanilat
  • -esenta de rom
  • -coaja citrice
  • -un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Rulada Veselie in culori