Intr-un bol se pune faina, se face un gol in mijloc şi se adauga galbenusurile, maiaua pregatită din drojdie, lapte şi puţin zahar si se framanta adaugandu-se toate ingredientele.
Se obţine un aluat de cozonac şi se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.
In alt bol, se pun: branza de vaci, smantana, zaharul, grisul, coaja de citrice, un praf de sare, zaharul vanilat şi ouale. Se amesteca cu mixerul, iar la sfarşit se adauga stafidele care au fost spalate dinainte si lasate la inmuiat in esenta de rom.
Cand a crescut aluatul se imparte in doua. Din jumatate se intinde o foaie intr-o forma rotunda (diametrul de 25 cm) unsa cu unt, iar din cealalta jumătate se fac impletituri care se aseaza in jurul foii inainte de a se turna umplutura, si o cruce pe care o vom asezam peste umplutura.
Ungem pasca cu galbenus, o mai lasam la crescut o jumatate de ora si o dam la cuptorul incalzit in preabil, pentru 30-40 de minute la foc potrivit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii