autor:

gicuta

» » Retete de Pasti

Pasca cu aluat

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2015

Ingrediente
Aluat:, -500 g faina, -150 g zahar, -50 g unt, -50 ml ulei, -3 gabenusuri +1 pentru uns, -250 ml lapte, -25 g drodie, -esente, -coaja de citrice, -sare, , Umplutura:, -700g branza de vaci, -3 oua, -3-4 linguri smantana grasa, -200 g zahar, -4 linguri gris, -100g stafide, -zahar vanilat, -esenta de rom, -coaja citrice, -un praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, se face un gol in mijloc şi se adauga galbenusurile, maiaua pregatită din drojdie, lapte şi puţin zahar si se framanta adaugandu-se toate ingredientele.

Se obţine un aluat de cozonac şi se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.

In alt bol, se pun: branza de vaci, smantana, zaharul, grisul, coaja de citrice, un praf de sare, zaharul vanilat şi ouale. Se amesteca cu mixerul, iar la sfarşit se adauga stafidele care au fost spalate dinainte si lasate la inmuiat in esenta de rom.

Cand a crescut aluatul se imparte in doua. Din jumatate se intinde o foaie intr-o forma rotunda (diametrul de 25 cm) unsa cu unt, iar din cealalta jumătate se fac impletituri care se aseaza in jurul foii inainte de a se turna umplutura, si o cruce pe care o vom asezam peste umplutura.

Ungem pasca cu galbenus, o mai lasam la crescut o jumatate de ora si o dam la cuptorul incalzit in preabil, pentru 30-40 de minute la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca fara aluat cu merisoare

Pasca fara aluat cu merisoare

Se bat ouale cu zaharul si vanilia, pana se topeste zaharul. Se adauga branza (daca se pune urda,

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

24 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -150 g zahar
  • -50 g unt
  • -50 ml ulei
  • -3 gabenusuri +1 pentru uns
  • -250 ml lapte
  • -25 g drodie
  • -esente
  • -coaja de citrice
  • -sare
  • Umplutura:
  • -700g branza de vaci
  • -3 oua
  • -3-4 linguri smantana grasa
  • -200 g zahar
  • -4 linguri gris
  • -100g stafide
  • -zahar vanilat
  • -esenta de rom
  • -coaja citrice
  • -un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

14 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

21 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

18 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructe Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructe

Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia,

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Retete de Pasti
Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Bors cu perisoare de miel si verdeturi