autor:

gicuta

» » Retete de Pasti

Pasca cu aluat

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2015

Ingrediente
Aluat:, -500 g faina, -150 g zahar, -50 g unt, -50 ml ulei, -3 gabenusuri +1 pentru uns, -250 ml lapte, -25 g drodie, -esente, -coaja de citrice, -sare, , Umplutura:, -700g branza de vaci, -3 oua, -3-4 linguri smantana grasa, -200 g zahar, -4 linguri gris, -100g stafide, -zahar vanilat, -esenta de rom, -coaja citrice, -un praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, se face un gol in mijloc şi se adauga galbenusurile, maiaua pregatită din drojdie, lapte şi puţin zahar si se framanta adaugandu-se toate ingredientele.

Se obţine un aluat de cozonac şi se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.

In alt bol, se pun: branza de vaci, smantana, zaharul, grisul, coaja de citrice, un praf de sare, zaharul vanilat şi ouale. Se amesteca cu mixerul, iar la sfarşit se adauga stafidele care au fost spalate dinainte si lasate la inmuiat in esenta de rom.

Cand a crescut aluatul se imparte in doua. Din jumatate se intinde o foaie intr-o forma rotunda (diametrul de 25 cm) unsa cu unt, iar din cealalta jumătate se fac impletituri care se aseaza in jurul foii inainte de a se turna umplutura, si o cruce pe care o vom asezam peste umplutura.

Ungem pasca cu galbenus, o mai lasam la crescut o jumatate de ora si o dam la cuptorul incalzit in preabil, pentru 30-40 de minute la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul. Se adauga branza (daca se pune urda va

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Pasca marmorata (fara aluat)

Pasca marmorata (fara aluat)

Si cum pasca nu poate lipsi de pe masa de Paste, am inventat o reteta pe gustul meu. Punem ouale

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -150 g zahar
  • -50 g unt
  • -50 ml ulei
  • -3 gabenusuri +1 pentru uns
  • -250 ml lapte
  • -25 g drodie
  • -esente
  • -coaja de citrice
  • -sare
  • Umplutura:
  • -700g branza de vaci
  • -3 oua
  • -3-4 linguri smantana grasa
  • -200 g zahar
  • -4 linguri gris
  • -100g stafide
  • -zahar vanilat
  • -esenta de rom
  • -coaja citrice
  • -un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Prajitura cu foi caramel si crema ananas