autor:

gicuta

» » Retete de Pasti

Pasca cu aluat

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2015

Ingrediente
Aluat:, -500 g faina, -150 g zahar, -50 g unt, -50 ml ulei, -3 gabenusuri +1 pentru uns, -250 ml lapte, -25 g drodie, -esente, -coaja de citrice, -sare, , Umplutura:, -700g branza de vaci, -3 oua, -3-4 linguri smantana grasa, -200 g zahar, -4 linguri gris, -100g stafide, -zahar vanilat, -esenta de rom, -coaja citrice, -un praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, se face un gol in mijloc şi se adauga galbenusurile, maiaua pregatită din drojdie, lapte şi puţin zahar si se framanta adaugandu-se toate ingredientele.

Se obţine un aluat de cozonac şi se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.

In alt bol, se pun: branza de vaci, smantana, zaharul, grisul, coaja de citrice, un praf de sare, zaharul vanilat şi ouale. Se amesteca cu mixerul, iar la sfarşit se adauga stafidele care au fost spalate dinainte si lasate la inmuiat in esenta de rom.

Cand a crescut aluatul se imparte in doua. Din jumatate se intinde o foaie intr-o forma rotunda (diametrul de 25 cm) unsa cu unt, iar din cealalta jumătate se fac impletituri care se aseaza in jurul foii inainte de a se turna umplutura, si o cruce pe care o vom asezam peste umplutura.

Ungem pasca cu galbenus, o mai lasam la crescut o jumatate de ora si o dam la cuptorul incalzit in preabil, pentru 30-40 de minute la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca super fina fara aluat

Pasca super fina fara aluat

Pentru inceput, separam ouale, iar albusurile le dam la frigider. Crema de branza o mixam cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Pasca fara aluat cu branza dulce si stafide

Pasca fara aluat cu branza dulce si stafide

Mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o culoare albicioasa. Adaugam branza, omogenizam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -150 g zahar
  • -50 g unt
  • -50 ml ulei
  • -3 gabenusuri +1 pentru uns
  • -250 ml lapte
  • -25 g drodie
  • -esente
  • -coaja de citrice
  • -sare
  • Umplutura:
  • -700g branza de vaci
  • -3 oua
  • -3-4 linguri smantana grasa
  • -200 g zahar
  • -4 linguri gris
  • -100g stafide
  • -zahar vanilat
  • -esenta de rom
  • -coaja citrice
  • -un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

14 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

23 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

20 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Pasca moldoveneasca cu branza dulce si aluat de cozonac