autor:

Gospodinadecriza GDC

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Torturi

Pasca cu branza

Autor: Gospodinadecriza GDC (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 07 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gospodinadecriza GDC (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 07 aprilie 2010

Ingrediente
Ingrediente blat:, 250 g faina, - 125 g unt, - 65 g zahar, - 1 pachetel zahar vanilat, - 1 ou, Ingrediente umplutura:, - 1 kg branza vaci, bine scursa, - 5 oua gaina (eu am pus 3 oua mari, de gasca!), - 5 linguri smantana, - 1 pliculet zahar vanilat (eu am pus un pliculet cu esenta naturala vanilie Dr Oetker), - 150 g stafide aurii, - Esenta rom (pentru inmuierea stafidelor!), - 200 g zahar, - 4 linguri faina, - 2 linguri gris, Pentru decor:, - migdale intregi si taiate, - fistic taiat, - zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: amestecam toate ingredientele, scoase din frigider cu cateva ore inainte (sau lasate peste noapte) si aflate la temperature camerei, pana obtinem un aluat omogen.

Invelim aluatul in folie si-l dam la rece pentru 30 minute.

Intre timp, se pun stafidele in apa calduta cu esenta rom pentru a se umfla.
Preparam umplutura: punem toate ingredientele (exceptind stafidele) la robot, mixa, iar apoi adaugam stafidele scurse.

Aluatul il intindem intr-o forma rotunda (de tort, cu inel, e mai bine! ) tapetata cu hartie de copt. E bine ca aluatul sa treaca putin peste marginea de sus a tavii. Daca nu se intampla lucrul acesta, nu e nimic grav. Dam la copt, fara umplutura, si lasam 10 minute.

Dupa 10 minute scoatem, turnam umplutura si dam din nou la cuptor pentru 45 minute. Scoatem dup ace s-a copt, lasam sa se raceasca putin in tava, apoi se scoate si se presara zaharul pudra, migdalele si fisticul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Pasca poloneza cu branza de vaci

Pasca poloneza cu branza de vaci

Aceasta pasca este putin deosebita de pasca cu aluatul de cozonac avand baza un aluat de chec de

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Inainte de a va apuca de lucru, ar fi bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Aluat: Drojdia

1 vot    0 comentarii
4h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Arata super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Imi place, frumos, frumos, frumos, delicios!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

    An primul rind felicitari arata minunata An al doilea rind ..eu am o vorba si este "bun cu bun se face bun" Arata superrr

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      foarte bine arata

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      Arata super!!!Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 250 g faina
  • - 125 g unt
  • - 65 g zahar
  • - 1 pachetel zahar vanilat
  • - 1 ou
  • Ingrediente umplutura:
  • - 1 kg branza vaci
  • bine scursa
  • - 5 oua gaina (eu am pus 3 oua mari
  • de gasca!)
  • - 5 linguri smantana
  • - 1 pliculet zahar vanilat (eu am pus un pliculet cu esenta naturala vanilie Dr Oetker)
  • - 150 g stafide aurii
  • - Esenta rom (pentru inmuierea stafidelor!)
  • - 200 g zahar
  • - 4 linguri faina
  • - 2 linguri gris
  • Pentru decor:
  • - migdale intregi si taiate
  • - fistic taiat
  • - zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Gospodinadecriza GDC
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Albusurile se bat spuma, iar apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, pana nu se mai

27 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Preparat pe 1 martie si vizionat pe 8 martie, cand nu voi gati, ca sunt o Duoamna si nu voi sta la

4 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pateu de soia

Pateu de soia

Modul de preparare e cel de la humus (pateul de naut). Boabele de soia se pun la inmuiat in multa

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi maresc volumul. Adaugati iaurtul, apoi vanilia, praful de copt, cacaoa si faina. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort ca crema de branza