Ingrediente
Pentru aluat:, , 300 gr faina,, 100 ml smantana,, 1 ou,, un cub de drojdie,, coaja de la o lamaie rasa,, o esenta de rom,, 2 linguri de zahar,, un varf de cutit de sare,, 100 ml iaurt, , Pentru umplutura:, 600 gr branza dulce de vaci,, 3 oua,, 3 lilnguri de zahar,, 1 esenta de vanilie,, 100 gr stafide,, 100 gr smantana
Dificultate: Ridicata | Timp: 2h
8 voturi
Mod de preparare
Umplutura - o punem intr-un vas toate ingredientele, le omogenizam bine. Cand aluatul a crescut, asezam intr-o tava hartie de copt, stropim cu ulei si facem o foaie de aluat rotunda pe care o asezam in tava, apoi facem un inel din aluat impletit in doua pe care il asezam in tava pe margini si turnam compozitia de branza, facem sfanta cruce din aluat si o asezam pe mijlocul pastii, ungem totul cu un ou batut spuma si dam tava la cuptor la foc potrivit, cam o ora. Cand este coapta pasca o scoatem si o ungem cu miere de albine.
Pofta buna!