autor:

Brindusa_Aluculesei

» » Aluaturi si Foietaje

Pasca cu branza dulce

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, , 300 gr faina,, 100 ml smantana,, 1 ou,, un cub de drojdie,, coaja de la o lamaie rasa,, o esenta de rom,, 2 linguri de zahar,, un varf de cutit de sare,, 100 ml iaurt, , Pentru umplutura:, 600 gr branza dulce de vaci,, 3 oua,, 3 lilnguri de zahar,, 1 esenta de vanilie,, 100 gr stafide,, 100 gr smantana

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se adauga oul, esenta ,coaja de lamaie, smantana si se face un aluat suficient de tare. Se lasa la crescut cel putin o ora, dupa care se pregateste umplutura si se incalzeste cuptorul.



Umplutura - o punem intr-un vas toate ingredientele, le omogenizam bine. Cand aluatul a crescut, asezam intr-o tava hartie de copt, stropim cu ulei si facem o foaie de aluat rotunda pe care o asezam in tava, apoi facem un inel din aluat impletit in doua pe care il asezam in tava pe margini si turnam compozitia de branza, facem sfanta cruce din aluat si o asezam pe mijlocul pastii, ungem totul cu un ou batut spuma si dam tava la cuptor la foc potrivit, cam o ora. Cand este coapta pasca o scoatem si o ungem cu miere de albine.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide

Făina se cerne şi pe pune intr-un lighean, se adaugă drojdia dizolvată în lapte călduţ îndulcit.

10 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Aluat: Se fierb 200ml lapte, se ia de pe foc si se adauga 100gr faina amestecand foarte repede.

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe , 26 aprilie 2014

    frumos si stiu foarte gustos. Multumim.

  • Fara foto

    Ilie Florea , 18 aprilie 2014

    este cea mai buna pasca.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina,
  • 100 ml smantana,
  • 1 ou,
  • un cub de drojdie,
  • coaja de la o lamaie rasa,
  • o esenta de rom,
  • 2 linguri de zahar,
  • un varf de cutit de sare,
  • 100 ml iaurt
  • Pentru umplutura:
  • 600 gr branza dulce de vaci,
  • 3 oua,
  • 3 lilnguri de zahar,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 100 gr stafide,
  • 100 gr smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

175 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Muschiulet impanat

Muschiulet impanat

1. Pregatim cu grija muschiuletii facand gauri in ei pe lungime si introducem in ei morcovii,pastarnacul

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu pasta de sfecla,spanac si ardei