Ingrediente
Pentru aluat:, -400 g faina, -100 g zahar, -unt cat o nuca, -200 ml lapte, -2 linguri ulei, -2 oua, -esenta rom, vanilie, -un cub de drojdie, -putina sare, Pentru umplutura:, -800 g branza de vaci, -200 g zahar pudra, -unt cat o nuca, -4 oua, -2-3 linguri de smantana, -zahar vanilat, -150 g stafide, -1 lingura gris, -1 lingura faina, -coaja rasa de la o lamaie, -putina sare
Dificultate: Medie | Timp: 4h 15 min
43 voturi
Mod de preparare
Aluatul se imparte astfel:odata in doua jumatati si o jumatate in trei bucati.
Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de marimea formei in care se coace pasca.Forma se unge cu putin unt si apoi se aseaza in ea foaia de aluat..
Din cealalta parte de aluat se fac suluri care se impletesc si se aseaza de jur-imprejur ,lipite de marginea tavii,apasand capetele astfel incat sa se uneasca intre ele.Se lasa la crescut.
Din restul de aluat se fac suluri mici care se impletesc doua cate doua si se pun deasupra umpluturii cu branza.
Pentru umplutura:se freaca branza cu untul.Se adauga ouale rand pe rand, zaharul ,zaharul vanilat,coaja de lamaie rasa,grisul,faina,smantana ,sare si se amesteca bine.Se adauga si stafidele,se omogenizeaza bine si apoi se toarna aceasta umplutura peste aluat.Deasupra se pun sulurile impletite .Se unge cu ou si se da la cuptor.Cand este gata se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din forma.
Pofta buna!
maria mihalache , 20 aprilie 2010
Nadia, arata foarte bine si sunt convinsa ca este si tare gustoasa.
NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Buna ,buna ,buna . Si eu am facut o pascuta buna ,buna si frumoasa ca a ta. Sunt foare "modesta" nu?
maria mihalache , 12 aprilie 2010
Multumesc,Lenutica.
maria mihalache , 12 aprilie 2010
Multu, multu,multu Lucia .
maria mihalache , 12 aprilie 2010
Mari, ce draguta este Vero....................a avut grija sa-ti aduca si tie. Pup!
maria mihalache , 12 aprilie 2010
Mihaela Cecilia si mie imi place foarte mult...............mai ales ca nu se mananca decat o data pe an chiar ca o mananc cu mare pofta. Pup!
MARIA MIHALACHE , 12 aprilie 2010
Multumesc,Diana.......................si a ta arata foarte bine. Pup!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010
Foarte aspectoasa! Felicitari!
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010
Imi ploua in gura! Este extraordinara! Felicitari!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010
Mmmm! Ce bine arata! Noroc ca mai am facuta de Vero, ca altfel salivam!
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010
Este preferata mea! Arata minunat si sigur este foarte buna!
diana (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010
frumoasa Pasca ta !
maria mihalache (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010
Multumesc, Ramona!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010
Foarte aromata si apetisanta!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010
Arata bine!Felicitari!