autor:

maria mihalache

» » , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje

Pasca cu branza dulce si stafide

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, -400 g faina, -100 g zahar, -unt cat o nuca, -200 ml lapte, -2 linguri ulei, -2 oua, -esenta rom, vanilie, -un cub de drojdie, -putina sare, Pentru umplutura:, -800 g branza de vaci, -200 g zahar pudra, -unt cat o nuca, -4 oua, -2-3 linguri de smantana, -zahar vanilat, -150 g stafide, -1 lingura gris, -1 lingura faina, -coaja rasa de la o lamaie, -putina sare

Dificultate: Medie Timp: 4h 15 min

32 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la crescut.
Aluatul se imparte astfel:odata in doua jumatati si o jumatate in trei bucati.
Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de marimea formei in care se coace pasca.Forma se unge cu putin unt si apoi se aseaza in ea foaia de aluat..
Din cealalta parte de aluat se fac suluri care se impletesc si se aseaza de jur-imprejur ,lipite de marginea tavii,apasand capetele astfel incat sa se uneasca intre ele.Se lasa la crescut.
Din restul de aluat se fac suluri mici care se impletesc doua cate doua si se pun deasupra umpluturii cu branza.
Pentru umplutura:se freaca branza cu untul.Se adauga ouale rand pe rand, zaharul ,zaharul vanilat,coaja de lamaie rasa,grisul,faina,smantana ,sare si se amesteca bine.Se adauga si stafidele,se omogenizeaza bine si apoi se toarna aceasta umplutura peste aluat.Deasupra se pun sulurile impletite .Se unge cu ou si se da la cuptor.Cand este gata se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din forma.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide

Făina se cerne şi pe pune intr-un lighean, se adaugă drojdia dizolvată în lapte călduţ îndulcit.

10 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide

350g faina 3 albusuri spuma o jumatate cana de zahar pudra 8 linguri de ulei de framantat la final 1

24 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate,arata super !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Arata tare bine!

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    buna sa o prepari si in alte perioade ale anului.

    • Fara foto

      maria mihalache , 20 aprilie 2010

      Nadia, arata foarte bine si sunt convinsa ca este si tare gustoasa.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Buna ,buna ,buna . Si eu am facut o pascuta buna ,buna si frumoasa ca a ta. Sunt foare "modesta" nu?

    • Fara foto

      maria mihalache , 12 aprilie 2010

      Multumesc,Lenutica.

    • Fara foto

      maria mihalache , 12 aprilie 2010

      Multu, multu,multu Lucia .

    • Fara foto

      maria mihalache , 12 aprilie 2010

      Mari, ce draguta este Vero....................a avut grija sa-ti aduca si tie. Pup!

    • Fara foto

      maria mihalache , 12 aprilie 2010

      Mihaela Cecilia si mie imi place foarte mult...............mai ales ca nu se mananca decat o data pe an chiar ca o mananc cu mare pofta. Pup!

    • Fara foto

      MARIA MIHALACHE , 12 aprilie 2010

      Multumesc,Diana.......................si a ta arata foarte bine. Pup!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Foarte aspectoasa! Felicitari!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Imi ploua in gura! Este extraordinara! Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Mmmm! Ce bine arata! Noroc ca mai am facuta de Vero, ca altfel salivam!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Este preferata mea! Arata minunat si sigur este foarte buna!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      frumoasa Pasca ta !

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Multumesc, Ramona!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Foarte aromata si apetisanta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Arata bine!Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h 15 min

32 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -400 g faina
  • -100 g zahar
  • -unt cat o nuca
  • -200 ml lapte
  • -2 linguri ulei
  • -2 oua
  • -esenta rom
  • vanilie
  • -un cub de drojdie
  • -putina sare
  • Pentru umplutura:
  • -800 g branza de vaci
  • -200 g zahar pudra
  • -unt cat o nuca
  • -4 oua
  • -2-3 linguri de smantana
  • -zahar vanilat
  • -150 g stafide
  • -1 lingura gris
  • -1 lingura faina
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -putina sare

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate,arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu gem de visine