Ingrediente
Pt. aluat:, 450 g faina, un praf de sare, 1/2 lgt sare, 100 g zahar, 100 g unt, 120 g lapte dulce, Pt. umplutura:, 1 kg branza cremoasa, 200 g zahar, 1 fiola esenta de vanilie, 2 galbenusuri, 1 lgt coaja rasa de lamaie, 3 lg gris, 1 lg faina, 100 g merisoare, 50 g stafide aurii, 2 lg gris, Pt. glazura:, 100 g ciocolata amaruie, 30 ml frisca lichida
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 50 min
1 vot
Mod de preparare
Umplutura: Intr-un bol se pune branza, zaharul, vanilia si galbenusurile. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza. Se adauga apoi coaja rasa de lamaie, merisoarele si stafidele aurii. Se amesteca cu o spatula apoi se presara grisul si faina. Se amesteca din nou. Se da deoparte.
Se scoate aluatul de la rece. Pe masa infainata se intinde aluatul in forma rotunda de dimensiune mai mare decat tava pentru a acoperi si peretii acesteia.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Se asaza cu grija aluatul imbracand si peretii formei. Se inteapa cu o furculita din loc in loc aluatul. Se presara grisul apoi se toarna compozitia de branza. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 1 ora si 10 minute. Se verifica daca este facuta pasca cu lama unui cutit. Se introduce in mijlocul compozitiei. Daca iese curata inseamna ca este gata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se transfera pe un platou.
Intr-o craticioara se pune ciocolata la topit impreuna cu frisca lichida. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se lasa putin sa se racoreasca apoi se toarna peste pasca. Se intinde cu grija pe toata suprafata. Se da din nou la rece pentru a se intari ciocolata.
Inainte de a fi servita, se lasa o jumatate de ora la temperatura camerei.
Pofta buna!