Aluatul: Intr-un bol se cerne faina.
Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie si se da la rece pentru o jumatate de ora.
Umplutura: Intr-un bol se pune branza, zaharul, vanilia si galbenusurile. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza. Se adauga apoi coaja rasa de lamaie, merisoarele si stafidele aurii. Se amesteca cu o spatula apoi se presara grisul si faina. Se amesteca din nou. Se da deoparte.
Se scoate aluatul de la rece. Pe masa infainata se intinde aluatul in forma rotunda de dimensiune mai mare decat tava pentru a acoperi si peretii acesteia.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Se asaza cu grija aluatul imbracand si peretii formei. Se inteapa cu o furculita din loc in loc aluatul. Se presara grisul apoi se toarna compozitia de branza. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 1 ora si 10 minute. Se verifica daca este facuta pasca cu lama unui cutit. Se introduce in mijlocul compozitiei. Daca iese curata inseamna ca este gata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se transfera pe un platou.
Intr-o craticioara se pune ciocolata la topit impreuna cu frisca lichida. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se lasa putin sa se racoreasca apoi se toarna peste pasca. Se intinde cu grija pe toata suprafata. Se da din nou la rece pentru a se intari ciocolata.
Inainte de a fi servita, se lasa o jumatate de ora la temperatura camerei.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii