Pasca cu branza si smantana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza si smantana

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 gr unt (eu am folosit cu o grasime de 80%)
  • 100 gr iaurt
  • 50 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 350-400 gr faina (eu am folosi Dobrogea)
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr branza de vaci
  • 350 gr smantana
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 50 gr stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • 3 lingurite esenta de rom
  • un praf de sare
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Hristos a inviat! Dragilor va doresc sa aveti parte de un Paste fericit, multa sanatate, bucurii, sa traiti clipe frumoase alaturi de cei dragi si Sfanta Lumina sa va patrunda in casa si sufletele voastre!

Aluatul:

Intr-un vas punem untul taiat cubulete cu un praf de sare, zaharul si le frecam pana obtinem o crema.

Adaugam ouale si mixam, apoi iaurtul.

Incorporam praful de copt, coaja rasa de lamaie si la final faina cernuta.

Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen.

Formam o bila din el si il dam la frigider.

Umplutura:

Separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi zaharul treptat pana obtinem o bezea.

Intr-un bol punem branza faramitata cu mana, smantana (puteti pune si mai multa smantana), galbenusurile si le amestecam bine.

Adaugam stafidele, coaja rasa de lamaie si portocala si esenta de rom.

La final incorporam bezeaua, cu o paleta de silicon cu miscari usoare de sus in jos.

Ungem o tava de tort cu diametrul de 26 cm, cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie potrivita, o asezam in tava inclusiv pe peretii tavii.

Punem umplutura peste foaie, o nivelam iar surplusul de aluat de pe margini il taiem.

Batem un ou spuma si cu un pensonas ungem pasca deasupra.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 45-55 de minute pana este bine coapta (facem testul cu scobitoarea).

O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca apoi o invelim in folie alimentara sa se pastreze frageda.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Budinca de must

Budinca de must

Reteta de budinca de must. Cum se prepara budinca de must reteta delicioasa de toamna.

Budinca de must
Pasta de ardei kapia si gogosari

Pasta de ardei kapia si gogosari

Reteta de pasta de ardei kapia si gogosari. Cum se prepara pasta de ardei kapia si gogosari reteta fara conservanti.

Pasta de ardei kapia si gogosari
Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Reteta de gogosi rasucite. Cum prepari acasa reteta de gogosi rasucite.

Gogosi rasucite
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor