autor:

Fara foto

» » Retete de Pasti

Pasca cu branza si smantana

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, , 100 gr unt (eu am folosit cu o grasime de 80%), 100 gr iaurt, 50 gr zahar, 2 oua, 1 praf de copt, un praf de sare, 350-400 gr faina (eu am folosi Dobrogea), coaja rasa de lamaie, , Pentru umplutura:, , 800 gr branza de vaci, 350 gr smantana, 5 oua, 200 gr zahar, 50 gr stafide, coaja rasa de lamaie, coaja rasa de portocala, 3 lingurite esenta de rom, un praf de sare, 1 ou pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Hristos a inviat! Dragilor va doresc sa aveti parte de un Paste fericit, multa sanatate, bucurii, sa traiti clipe frumoase alaturi de cei dragi si Sfanta Lumina sa va patrunda in casa si sufletele voastre!

Aluatul:
Intr-un vas punem untul taiat cubulete cu un praf de sare, zaharul si le frecam pana obtinem o crema.
Adaugam ouale si mixam, apoi iaurtul.
Incorporam praful de copt, coaja rasa de lamaie si la final faina cernuta.
Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen.
Formam o bila din el si il dam la frigider.
Umplutura:
Separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi zaharul treptat pana obtinem o bezea.
Intr-un bol punem branza faramitata cu mana, smantana (puteti pune si mai multa smantana), galbenusurile si le amestecam bine.
Adaugam stafidele, coaja rasa de lamaie si portocala si esenta de rom.
La final incorporam bezeaua, cu o paleta de silicon cu miscari usoare de sus in jos.
Ungem o tava de tort cu diametrul de 26 cm, cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie potrivita, o asezam in tava inclusiv pe peretii tavii.
Punem umplutura peste foaie, o nivelam iar surplusul de aluat de pe margini il taiem.
Batem un ou spuma si cu un pensonas ungem pasca deasupra.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 45-55 de minute pana este bine coapta (facem testul cu scobitoarea).
O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca apoi o invelim in folie alimentara sa se pastreze frageda.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca cu branza,crema de smantana si bezea

Pasca cu branza,crema de smantana si bezea

Intai de toate operatiunile, cu o seara inainte pregatiti smantana pentru crema. Intr-un bol puneti

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Din cantitatile enumerate mai sus, mi-au iesit 2 pascute. Daca doresti, poti face o singura pasca,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 09 aprilie 2015

    Spor si sper sa va placa!

  • Fara foto

    Magda Zama , 08 aprilie 2015

    am sa incerc,,,,,,multumesc!

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 07 aprilie 2015

    Dobrin Mariana Au avut dreptate fetele, uitasem sa scriu de galbenusuri dar am rectificat.

    • Fara foto

      Dobrin Mariana , 06 aprilie 2015

      Intr-un bol punem branza faramitata cu mana, smantana (puteti pune si mai multa smantana), galbenusurile si le amestecam bine. Daca nu cititi cu atentie,,,

    • Fara foto

      Dobrin Mariana , 06 aprilie 2015

      Intr-un bol punem branza faramitata cu mana, smantana (puteti pune si mai multa smantana), galbenusurile si le amestecam bine.

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 03 aprilie 2015

      Da, am uitat sa scriu. Multumesc!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 03 aprilie 2015

      Se pun si galbenusurile. Am uitat sa scriu. Multumesc pentru atentionare.

    • Fara foto

      Ica Pica , 02 aprilie 2015

      Crema de branza e fara galbenusuri??????????????????/

    • Fara foto

      Aurora Torrini , 02 aprilie 2015

      cred ca a-i omis sa pui galbenusurile in branza, cara mia; in rest mi se pare OK !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 gr unt (eu am folosit cu o grasime de 80%)
  • 100 gr iaurt
  • 50 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 350-400 gr faina (eu am folosi Dobrogea)
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr branza de vaci
  • 350 gr smantana
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 50 gr stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • 3 lingurite esenta de rom
  • un praf de sare
  • 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu mascarpone si zmeura Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Chec tigrat