autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Pasca cu brinza de vaci

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
750 g brinza de vaci proaspata, 100 g de unt, 200 ml de smintina, 50 g de gris, 50 g faina, 200 g zahar, 5 oua,, 1/2 lingurita de sare, 100 g de stafide, 30 ml de rom, coaja rasa de lamiie

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

36 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina puneti o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini asezati o cununa din suvite de aluat impletit. Faceti 4 suvite de grosimea unui creion, pe care le prindeti la un capat si le impletiti, incrucisindu-le alternativ doua cite doua. In spatiul din mijloc puneti umplutura. Frecati brinza intr-un castron pina ce se omogenizeaza ca o crema, adaugati galbenusurile, untul topit (dar rece), smintina, sarea, grisul, faina, coaja de lamiie rasa si stafidele, pe care le-ati tinut o ora in rom. Bateti albusurile spuma tare, adaugati zaharul, o lingura de rom si cind compozitia s-a intarit puneti-o peste brinza, amestecind usor cu telul sau prin rasturnare. Presati cu mina lateral, inalt, iar la mijloc puneti crema, pe care o nivelati. Asezati deasupra un gratar din aluat, ungeti cu ou sau numai cu albus si dati pasca la copt in cuptorul incalzit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu brinza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

Se topesc 50 gr de unt intr-o tigaie care sa fie rezistenta la cuptor, la foc mic. Cand e topit complet,

0 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci

Prajitura cu branza de vaci

Blat: Intr-un castron cerui faina impreuna cu amestecul pt. crescut (drojdie cu apa). Topesti margarina

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

36 voturi

Ingrediente

  • 750 g brinza de vaci proaspata
  • 100 g de unt
  • 200 ml de smintina
  • 50 g de gris
  • 50 g faina
  • 200 g zahar
  • 5 oua,
  • 1/2 lingurita de sare
  • 100 g de stafide
  • 30 ml de rom
  • coaja rasa de lamiie

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Clatite americane cu glazura de capsuni si iaurt