autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Pasca cu brinza de vaci

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
750 g brinza de vaci proaspata, 100 g de unt, 200 ml de smintina, 50 g de gris, 50 g faina, 200 g zahar, 5 oua,, 1/2 lingurita de sare, 100 g de stafide, 30 ml de rom, coaja rasa de lamiie

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

36 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina puneti o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini asezati o cununa din suvite de aluat impletit. Faceti 4 suvite de grosimea unui creion, pe care le prindeti la un capat si le impletiti, incrucisindu-le alternativ doua cite doua. In spatiul din mijloc puneti umplutura. Frecati brinza intr-un castron pina ce se omogenizeaza ca o crema, adaugati galbenusurile, untul topit (dar rece), smintina, sarea, grisul, faina, coaja de lamiie rasa si stafidele, pe care le-ati tinut o ora in rom. Bateti albusurile spuma tare, adaugati zaharul, o lingura de rom si cind compozitia s-a intarit puneti-o peste brinza, amestecind usor cu telul sau prin rasturnare. Presati cu mina lateral, inalt, iar la mijloc puneti crema, pe care o nivelati. Asezati deasupra un gratar din aluat, ungeti cu ou sau numai cu albus si dati pasca la copt in cuptorul incalzit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu brinza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Quiche cu mazare, rucola si Brie

Quiche cu mazare, rucola si Brie

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana

4 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Intr-un castron se pun pe rnad apa, uleiu, oul, sarea, se amestaca bine si apoi se incorporeaza faina

15 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

36 voturi

Ingrediente

  • 750 g brinza de vaci proaspata
  • 100 g de unt
  • 200 ml de smintina
  • 50 g de gris
  • 50 g faina
  • 200 g zahar
  • 5 oua,
  • 1/2 lingurita de sare
  • 100 g de stafide
  • 30 ml de rom
  • coaja rasa de lamiie

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac