Pasca cu ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pasca cu ciocolata

Ingrediente

  • Aluat: 200g faina, 100g margarina/unt, 100g zahar, 1 lingura cacao, 1 ou, 1 praf de copt.
  • Umplutura: 8 oua, 200g finetti, 4 linguri cacao, 4 linguri faina, cca. 200 ml lapte, 300 g zahar, 200g unt, esenta de vanilie, un praf de sare.

Mod de preparare

Se separa cele 8 oua. Albusurile se bat bine cu un praf de sare, adaugandu-se treptat si zaharul; se mixeaza pana e gata bezeaua. Se adauga pe rand galbenusurile, mixand dupa fiecare, pentru incorporare.

Se adauga si finetti, si esenta de vanilie, la fel mixandu-se pentru incorporare.

Compozitia rezultata se pune pe foc (pe baie de aburi), in timp ce se amesteca cu telul se pune si faina amestecata cu cacaua, cate putin, amestecandu-se continuu pentru incorporare dar si ca sa nu se lipeasca de vas crema.

Compozitia se subtiaza (un pic) cu laptele, turnat treptat. Se amesteca cu telul, cu grija, si se tine pe baia de aburi pana se ingroasa umplutura, cam ca o budinca. Cand e gata dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Ingredientele pentru aluat eu le-am pus in robot (untul/margarina se pune bucatele, iar praful de copt se amesteca cu faina, cernuta). Se amesteca bine pana rezulta o bila de aluat, destul de lipicios.

Pentru copt eu am folosit o forma de tort, cu diametrul de 24 cm. Aluatul l-am intins cu mana, tapetand forma de tort (pe pereti am pus aluat cam jumatate din inaltimea formei). Forma de tort am uns-o, in prealabil, cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie de copt. (Cat am intins aluatul mi-am muiat din cand in cand degetele in putin ulei, pentru ca sa pot intinde foaia).

Dupa ce s-a pregatit aluatul se freaca untul (eu am folosit mixerul), dupa care se incorporeaza lingura cu lingura crema racita. Compozitia rezultata se toarna peste aluat, se niveleaza putin cu o lingura si se da la copt, cam 45-50 minute. Eu am verificat-o cu o scobitoare.

Nu am scos pasca din forma pana nu s-a racit.

Aluatul poate fi folosit si la o pasca cu branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise