autor:

Alexandrina

» » , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje

Pasca cu ciocolata

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2009

Ingrediente
Aluat: 200g faina, 100g margarina/unt, 100g zahar, 1 lingura cacao, 1 ou, 1 praf de copt., Umplutura: 8 oua, 200g finetti, 4 linguri cacao, 4 linguri faina, cca. 200 ml lapte, 300 g zahar, 200g unt, esenta de vanilie, un praf de sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

28 voturi

Mod de preparare

Se separa cele 8 oua. Albusurile se bat bine cu un praf de sare, adaugandu-se treptat si zaharul; se mixeaza pana e gata bezeaua. Se adauga pe rand galbenusurile, mixand dupa fiecare, pentru incorporare.
Se adauga si finetti, si esenta de vanilie, la fel mixandu-se pentru incorporare.
Compozitia rezultata se pune pe foc (pe baie de aburi), in timp ce se amesteca cu telul se pune si faina amestecata cu cacaua, cate putin, amestecandu-se continuu pentru incorporare dar si ca sa nu se lipeasca de vas crema.
Compozitia se subtiaza (un pic) cu laptele, turnat treptat. Se amesteca cu telul, cu grija, si se tine pe baia de aburi pana se ingroasa umplutura, cam ca o budinca. Cand e gata dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Ingredientele pentru aluat eu le-am pus in robot (untul/margarina se pune bucatele, iar praful de copt se amesteca cu faina, cernuta). Se amesteca bine pana rezulta o bila de aluat, destul de lipicios.
Pentru copt eu am folosit o forma de tort, cu diametrul de 24 cm. Aluatul l-am intins cu mana, tapetand forma de tort (pe pereti am pus aluat cam jumatate din inaltimea formei). Forma de tort am uns-o, in prealabil, cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie de copt. (Cat am intins aluatul mi-am muiat din cand in cand degetele in putin ulei, pentru ca sa pot intinde foaia).
Dupa ce s-a pregatit aluatul se freaca untul (eu am folosit mixerul), dupa care se incorporeaza lingura cu lingura crema racita. Compozitia rezultata se toarna peste aluat, se niveleaza putin cu o lingura si se da la copt, cam 45-50 minute. Eu am verificat-o cu o scobitoare.
Nu am scos pasca din forma pana nu s-a racit.
Aluatul poate fi folosit si la o pasca cu branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pasca cu ciocolata

Pasca cu ciocolata

Mod de preparare aluat: 1.Intr-un bol amestecati faina cernuta cu cacaua, drojdia si sarea. 2.Puneti

6 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Pasca cu branza si ciocolata

Pasca cu branza si ciocolata

Aluatul: Intr-un bol amestecam , cu mana, oul cu untul si smantana. Adaugam zaharul, praful de

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Balus Anacristina , 10 aprilie 2015

    arata bine!!!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

    Minunat! Am gasit in sfarsit reteta! MULTUMESC!

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    de mult cautam reteta asta o voi face neaparat anul asta de Paste iti multumesc

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Am mancat si eru pasca cu ciocolata de la o colega acum cca 4-4 ani si mi-a placut tare ,tare mult.Salvez si reteta ta .

    • Fara foto

      Nadia , 21 septembrie 2009

      Arata ca o prajitura! Foarte frumoasa! La noi pasca se face cu branza sarata si se consuma in loc de paine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Un deliciu...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Frumos, felicitari.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Va multumesc frumos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Hmmm...mi-ai facut pofta. Nu am mancat niciodata pasca cu ciocolata, cred ca este foarte foarte delicioasa. Felicitari!!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Foarte buna, dar, deja datina a iesit din "ritm".

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      E minunata, Alexandrina!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Arata minunat! Felicitari!!!!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

      Arata super si cred ca este o bunatate.Felicitari pentru reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Nu am facut niciodata pasca, arata bine.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Arata minunat! Nu am preparat pana acum, dar la anul voi incerca!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Eu fac pasca, cu smantana, dar dupa cum arata reteta asta cred ca nu se compara.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Merge si ca prajitura :) O sa-i cer cumnatei sa-mi dea si reteta umpluturii cu smantana, si aia e foarte buna.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Dar daca as face-o sub forma e prajitura sa nu-i spun pasca, are ceva? Nu rezist un an

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

28 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 200g faina
  • 100g margarina/unt
  • 100g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 ou
  • 1 praf de copt.
  • Umplutura: 8 oua
  • 200g finetti
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • cca. 200 ml lapte
  • 300 g zahar
  • 200g unt
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

51 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Minunat! Am gasit in sfarsit reteta! MULTUMESC!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Flori de foietaj cu mere