autor:

Cristina_Vintu

» » , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pască cu ciocolata

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 aprilie 2014

Ingrediente
Maia: 10 gr drojdie uscata, 100 ml lapte calduț, 1 lg făină, , Aluat: 3 cup făină, 1/2 cup zahăr, 2 ouă mixate un pic, 100 gr.unt topit călduț, esență vanilie, coajă de lamaie rasă, 2-3 lg ulei pt.framintat, , Compoziția cremei de ciocolata: 500 gr. smantână, 5-6 lg.zahăr, 2 lg făină, 2 ouă, un virf linguriță praf de copt, 200 gr. ciocolată topită, 2 lg cacao

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

10 voturi

Mod de preparare

Mai intai de toate facem maiaua, amestecind toate ingredientele si lăsăm vasul la loc cald pina pregatim ingredientele pentru aluat. Intr-un bol mare punem făina cernută (la cantitatea de faina eu folosesc o masură care are 250 ml, insă voi puteți folosi o simpla ceașcă de cappucinno), zaharul, ouăle pe care le-am batut un pic inainte, untul topit, esența de vanilie coaja de lamaie si maiaua care intre timp a crescut. Framintam foarte bine aluatul pina nu mai e lipicios. Nu exagerați cu făina, chiar dacă vi se pare că e foarte moale, cu cit frămintați mai mult cu atit devine mai elastic si nelipicios. Aș zice, framintati apoximativ 15 minute. Lăsăm aluatul la crescut pina iși dublează volumul.



Intr-un bol punem toate ingredientele pentru compozitia de ciocolata adică smintina, zaharul ouăle, făina cernută cu praful de copt si cacaua si la urma ciocolata topită si cu ajutorul unei mixer manual amestecam pina la incorporare totala. Cind aluatul e crescut intindem foaie si imbracam tava deja tapetată cu unt si făină ori cu hirtie speciala pentru copt si peste foaie turnăm compoziția de ciocolata. Pe margine am facut un colăcel din aluat pe care l-am uns cu galbenuș de ou.



Dăm la cuptor la 180”C pentru aprox.30 minute insa e posibil sa dureze mai mult. Nu toate cuptoarele lucreaza la fel. Important e ca aluatul sa fie rumenit bine si compozitia de ciocolata sa fie ferma la atingere. Rezultatul final....e pur si simplu un deliciu. Trebuie sa recunosc ca preferata familiei mele e pasca cu ciocolata. E extrem de delicioasa, ciocolatoasa si fina.



Pentru mai multe detalii va invit pe blogul meu personal



http://bakedtreats.wordpress.com/



Spor, dragii mei si ginduri bune! :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Pască cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca cu ciocolata

Pasca cu ciocolata

Mod de preparare aluat: 1.Intr-un bol amestecati faina cernuta cu cacaua, drojdia si sarea. 2.Puneti

6 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Pasca cu branza si ciocolata

Pasca cu branza si ciocolata

Aluatul: Intr-un bol amestecam , cu mana, oul cu untul si smantana. Adaugam zaharul, praful de

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Vintu , 10 aprilie 2015

    Iolanda, de obicei folosesc ciocolata neagra speciala pentru prajituri. Este foarte buna cea de la lidl de exemplu, cea pentru pajituri...spor draga mea

  • Fara foto

    Lupescu Iolanda , 08 aprilie 2015

    ce fel de ciocolata ati folosit?

  • Fara foto

    Cristina Vintu , 23 mai 2014

    multumesc frumos de aprecieri :*

    • Fara foto

      Eclair de Julie , 16 mai 2014

      arata super!

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 02 mai 2014

      am s-o incerc si eu ,cu toate ca nu am voie dar are cine s-o consume

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h

10 voturi

Ingrediente

  • Maia: 10 gr drojdie uscata
  • 100 ml lapte calduț
  • 1 lg făină
  • Aluat: 3 cup făină
  • 1/2 cup zahăr
  • 2 ouă mixate un pic
  • 100 gr.unt topit călduț
  • esență vanilie
  • coajă de lamaie rasă
  • 2-3 lg ulei pt.framintat
  • Compoziția cremei de ciocolata: 500 gr. smantână
  • 5-6 lg.zahăr
  • 2 lg făină
  • 2 ouă
  • un virf linguriță praf de copt
  • 200 gr. ciocolată topită
  • 2 lg cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

8 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Ciorba de pui cu dovlecei