autor:

Cristina_Vintu

» » , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pască cu ciocolata

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 aprilie 2014

Ingrediente
Maia: 10 gr drojdie uscata, 100 ml lapte calduț, 1 lg făină, , Aluat: 3 cup făină, 1/2 cup zahăr, 2 ouă mixate un pic, 100 gr.unt topit călduț, esență vanilie, coajă de lamaie rasă, 2-3 lg ulei pt.framintat, , Compoziția cremei de ciocolata: 500 gr. smantână, 5-6 lg.zahăr, 2 lg făină, 2 ouă, un virf linguriță praf de copt, 200 gr. ciocolată topită, 2 lg cacao

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

20 voturi

Mod de preparare

Mai intai de toate facem maiaua, amestecind toate ingredientele si lăsăm vasul la loc cald pina pregatim ingredientele pentru aluat. Intr-un bol mare punem făina cernută (la cantitatea de faina eu folosesc o masură care are 250 ml, insă voi puteți folosi o simpla ceașcă de cappucinno), zaharul, ouăle pe care le-am batut un pic inainte, untul topit, esența de vanilie coaja de lamaie si maiaua care intre timp a crescut. Framintam foarte bine aluatul pina nu mai e lipicios. Nu exagerați cu făina, chiar dacă vi se pare că e foarte moale, cu cit frămintați mai mult cu atit devine mai elastic si nelipicios. Aș zice, framintati apoximativ 15 minute. Lăsăm aluatul la crescut pina iși dublează volumul.



Intr-un bol punem toate ingredientele pentru compozitia de ciocolata adică smintina, zaharul ouăle, făina cernută cu praful de copt si cacaua si la urma ciocolata topită si cu ajutorul unei mixer manual amestecam pina la incorporare totala. Cind aluatul e crescut intindem foaie si imbracam tava deja tapetată cu unt si făină ori cu hirtie speciala pentru copt si peste foaie turnăm compoziția de ciocolata. Pe margine am facut un colăcel din aluat pe care l-am uns cu galbenuș de ou.



Dăm la cuptor la 180”C pentru aprox.30 minute insa e posibil sa dureze mai mult. Nu toate cuptoarele lucreaza la fel. Important e ca aluatul sa fie rumenit bine si compozitia de ciocolata sa fie ferma la atingere. Rezultatul final....e pur si simplu un deliciu. Trebuie sa recunosc ca preferata familiei mele e pasca cu ciocolata. E extrem de delicioasa, ciocolatoasa si fina.



Pentru mai multe detalii va invit pe blogul meu personal



http://bakedtreats.wordpress.com/



Spor, dragii mei si ginduri bune! :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Pască cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca cu ciocolata

Pasca cu ciocolata

Mod de preparare aluat: 1.Intr-un bol amestecati faina cernuta cu cacaua, drojdia si sarea. 2.Puneti

8 voturi    3 comentarii
2h
Retete de Pasti
Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Din cantitatile enumerate mai sus, mi-au iesit 2 pascute. Daca doresti, poti face o singura pasca,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • ASAFTEI-expcont@gmail.com , 15 aprilie 2020

    Cea msi buna pasca

  • Mihaela , 22 aprilie 2019

    Buna ziua!Ce dimensiune are tava?Multumesc!

  • Cristina Vintu , 10 aprilie 2015

    Iolanda, de obicei folosesc ciocolata neagra speciala pentru prajituri. Este foarte buna cea de la lidl de exemplu, cea pentru pajituri...spor draga mea

    • Lupescu Iolanda , 08 aprilie 2015

      ce fel de ciocolata ati folosit?

    • Cristina Vintu , 23 mai 2014

      multumesc frumos de aprecieri :*

    • Eclair de Julie , 16 mai 2014

      arata super!

    • Lucia Gheorghe , 02 mai 2014

      am s-o incerc si eu ,cu toate ca nu am voie dar are cine s-o consume

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h

20 voturi

Ingrediente

  • Maia: 10 gr drojdie uscata
  • 100 ml lapte calduț
  • 1 lg făină
  • Aluat: 3 cup făină
  • 1/2 cup zahăr
  • 2 ouă mixate un pic
  • 100 gr.unt topit călduț
  • esență vanilie
  • coajă de lamaie rasă
  • 2-3 lg ulei pt.framintat
  • Compoziția cremei de ciocolata: 500 gr. smantână
  • 5-6 lg.zahăr
  • 2 lg făină
  • 2 ouă
  • un virf linguriță praf de copt
  • 200 gr. ciocolată topită
  • 2 lg cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

11 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse

ASAFTEI-expcont@gmail.com

Cea msi buna pasca

Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Pasca fara aluat