autor:

Oana D.

» » , , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Pasca cu smantana

Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2013

Ingrediente
500 g aluat de cozonac sau mai mult (depinde de tava și de gusturi), cca 1 kg de smântâna, 7 gălbenușuri, 5 albușuri, 10 linguri de zahar, 4 linguri pline de faina, un praf de sare, vanilie, esență de rom, stafide, ou pt uns.

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Aluatul de cozonac se împarte în 3 părți. Din doua părți de aluat se întinde foaie și se așează într-o tava unsa cu ulei sau direct pe hârtia de copt (folosind hârtie de copt puteți scoate pasca fără probleme din tava). Din aluatul rămas se face un colăcel pentru margine și pentru un decor în forma de cruce de pus pe deasupra păștii.

Umplutura se face astfel: dacă aveți smântână de la piață, se pune într-o pânză foarte curata, sub forma de trăistuță, pe o farfurie adâncă plină cu făină de grâu timp de câteva ore, sau chiar de seara până dimineața. Astfel făina atrage tot zerul și smântâna rămâne groasă, bună de preparat.

Se mixeaza albușurile până devin bezea și se lasă deoparte. Gălbenușurile se mixează cu zahărul și zahărul vanilat până când devin albicioase și cremoase. Se adaugă apoi faina, sarea, smântâna, stafidele, esența de rom, iar la urma albușurile bătute spumă tare.

Umplutura se pune peste aluatul din tavă și se unge cu ou înainte de a baga tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 de grade) cca 30 de minute.
Se scoate când trece testul scobitorii și se lasă sa se răcorească în tava 10 minute apoi se scoate cu tot cu hârtie pe un fund din lemn. Când este rece, se porționează (e mai greu de scos întreagă și de dezlipit hărtia de copt) și se servește.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pasca cu branza si smantana

Pasca cu branza si smantana

Hristos a inviat! Dragilor va doresc sa aveti parte de un Paste fericit, multa sanatate, bucurii,

10 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Pasca cu branza,crema de smantana si bezea

Pasca cu branza,crema de smantana si bezea

Intai de toate operatiunile, cu o seara inainte pregatiti smantana pentru crema. Intr-un bol puneti

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anica Elia , 07 aprilie 2014

    :-)

Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • 500 g aluat de cozonac sau mai mult (depinde de tava și de gusturi)
  • cca 1 kg de smântâna
  • 7 gălbenușuri
  • 5 albușuri
  • 10 linguri de zahar
  • 4 linguri pline de faina
  • un praf de sare
  • vanilie
  • esență de rom
  • stafide
  • ou pt uns.

Raporteaza reteta

Retete
de Oana D.
Aperitiv frantuzesc

Aperitiv frantuzesc

Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie cubulete

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Muschi umplut

Muschi umplut

Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul

6 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Ochiuri pe pat de ceapa

Ochiuri pe pat de ceapa

Se curata si se spala ceapa apoi se taie inele. Se pune intr-o tigaie cu ulei pana se inmoaie apoi

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tiramisu