autor:

Fara foto

» » Prajituri

pasca cu smantana

Autor: Iuliana Chirila (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iuliana Chirila (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
aluat de cozonac, 1 kg. smantana, 450 g. zahar, 150 g. faina, 10 albusuri, un praf de sare, coaja de lamaie si de portocala, stafide. fructe confiate dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 45 min

15 voturi

Mod de preparare

Smanatana se scurge, se bate cu un praf de sare, nu foarte mult pentru a evita separarea .
Separat albusurile se bat bine cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie si se bat bine.
Se amasteca cu smantana, faina , aromele prin rasturnare.
Se unge o tava rotunda cu unt se pune o foaie subtire de aluat, se adauga un strat consistent de crema se coace la foc potrivit timp de 45 min. Cu cat coacerea se face mai lent este mai bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "pasca cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluatul de cozonac se împarte în 3 părți. Din doua părți de aluat se întinde foaie și se

6 voturi    1 comentariu
2h
Prajituri
Pasca cu branza,crema de smantana si bezea

Pasca cu branza,crema de smantana si bezea

Intai de toate operatiunile, cu o seara inainte pregatiti smantana pentru crema. Intr-un bol puneti

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

15 voturi

Ingrediente

  • aluat de cozonac
  • 1 kg. smantana
  • 450 g. zahar
  • 150 g. faina
  • 10 albusuri
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie si de portocala
  • stafide. fructe confiate dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rulada Ducesa Rulada Ducesa

Ruladă în ruladă (foaie de cacao în interiorul unei foi albe) cu cremă de ciocolată, gem de căpşuni, portocale, nuci

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se adauga 3 linguri zahar si se amesteca

6 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de mere si grepfruit