Pasca fara aluat, cu ciocolata

Separam albusurile de galbenusuri.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Pasca fara aluat, cu ciocolata

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri cu smantana
  • 11 linguri zahar
  • 11 linguri faina de la #RaftulBunicii
  • 11 linguri branza dulce grasa
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 60 g ciocolata cu rom
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • Nota: Lingurile cu ingrediente au fost cu varf!!!
  • Mai avem nevoie:
  • faina pentru tapetat tava
  • zahar pudra pentru pudrat pasca
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie), pana obtinem o bezea.

Incorporam rand pe rand (si avand grija sa amestecam de fiecare data) smantana, branza si galbenusurile.

Separat, amestecam faina cu praful de copt si cernem.

Incorporam acest amestec cernut in amestecul de mai sus si amestecam.

Dam ciocolata la robot si o incorporam in aluatul de mai sus, impreuna cu esenta de vanilie si coaja de portocala.

Amestecam bine.

Ungem o tava rotunda (eu am folosit tava pentru tort cu diametrul de 22 cm) cu unt si o tapetam cu faina. Turnam compozitia in tava.

Dam la cuptor, pentru circa 45 min, dar pentru a ne convinge ca este bine coapta, facem testul scobitorii.

Scoatem pasca din cuptor, o lasam sa se raceasca, dupa care o taiem.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure