Pasca fara aluat, cu ciocolata

Separam albusurile de galbenusuri.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Pasca fara aluat, cu ciocolata

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri cu smantana
  • 11 linguri zahar
  • 11 linguri faina de la #RaftulBunicii
  • 11 linguri branza dulce grasa
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 60 g ciocolata cu rom
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • Nota: Lingurile cu ingrediente au fost cu varf!!!
  • Mai avem nevoie:
  • faina pentru tapetat tava
  • zahar pudra pentru pudrat pasca
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie), pana obtinem o bezea.

Incorporam rand pe rand (si avand grija sa amestecam de fiecare data) smantana, branza si galbenusurile.

Separat, amestecam faina cu praful de copt si cernem.

Incorporam acest amestec cernut in amestecul de mai sus si amestecam.

Dam ciocolata la robot si o incorporam in aluatul de mai sus, impreuna cu esenta de vanilie si coaja de portocala.

Amestecam bine.

Ungem o tava rotunda (eu am folosit tava pentru tort cu diametrul de 22 cm) cu unt si o tapetam cu faina. Turnam compozitia in tava.

Dam la cuptor, pentru circa 45 min, dar pentru a ne convinge ca este bine coapta, facem testul scobitorii.

Scoatem pasca din cuptor, o lasam sa se raceasca, dupa care o taiem.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise