autor:

Alexandrina

» » Retete de Pasti

Pasca in trei straturi

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 aprilie 2015

Ingrediente
Pentru stratul de branza avem nevoie de:, 4 oua,, 150 g zahar,, 2 plicuri zahar vanilat,, 3 linguri faina (eu am pus un pic mai mult, mi se parea ca branza e cam molcuta),, 600 g branza de vaci (data prin sita, iese mai cremoasa ) ),, 100 g stafide (eu tot timpul le hidratez in apa calduta, cu putina esenta de rom, dupa care le scurg bine)., , Pentru stratul de smantana folosim:, 4 galbenusuri,, 150 g zahar pudra,, 1 plic zahar vanilat,, 500 g smantana mai grasa, minim 30 % grasime, pusa pe malai timp de 8 ore,, 40 g faina (2 linguri mai pline),, 3 linguri cacao., , Pentru bezea:, 4 albusuri,, 150 g zahar,, 10 linguri nuca macinata.

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Intai pregatim smantana: punem malai intr-un bol, punem deasupra un tifon impaturit in trei, punem smantana in tifon si lasam la rece, macar 8 ore. Eu am facut un nod la tifon si am "invelit" bocceluta formata cu malai.



Presupunem ca s-au scurs cele 8 ore asa ca mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat (eu pun si un praf de sare), bine-bine, iar cand ouale si-au dublat volumul adaugam faina. Amestecam cu grija dupa care incorporam usor branza si stafidele. Turnam compozitia intr-o forma detasabila, cu diametrul de 23 cm (a mea e de 24...), tapetata cu hartie de copt si coacem timp de 40 de minute, la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.

Ne ocupam de al doilea strat: mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat, pana devin o crema spumoasa.

Adaugam smantana, apoi incorporam treptat faina amestecat cu cacaua, treptat. Amestecam cu grija. Dupa ce s-au scurs cele 40 de minute, scoatem forma din cuptor si turnam compozitia cu smantana peste stratul de branza; nivelam si dam la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Mixam apoi albusurile, spuma, dupa care incorporam si zaharul cate o lingura, pe rand. In bezeaua obtinuta punem si nuca macinata, amestecand usor, pentru incorporare.

Scoatem forma din cuptor, prelungim inaltimea tavii ajutandu-ne de o banda de hartie de copt si turnam bezeaua. Eu, la acest punct trebuie sa mai exersez, nu am asezat bine hartia si mi-a "tras" putin bezeaua in jos... C`est la vie!! Coacem, la 170 de grade, timp de 30 de minute.

Oprim cuptorul si scoatem pasca din cuptor. Inlaturam inelul formei de copt si hartia si lasam pasca sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca in trei straturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca in trei straturi

Pasca in trei straturi

Se bate zaharul cu ouale, se adauga laptele si uleiul. Se freaca drojdia cu putin zahar. Se cerne

32 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Friptura de pui cu cartofi la cuptor si sos alb de nuci

Friptura de pui cu cartofi la cuptor si sos alb de nuci

Taiem pulpele in doua si le dam cu putin ulei si condimentele pentru pui, apoi le lasam la rece de

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru stratul de branza avem nevoie de:
  • 4 oua,
  • 150 g zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 3 linguri faina (eu am pus un pic mai mult
  • mi se parea ca branza e cam molcuta),
  • 600 g branza de vaci (data prin sita
  • iese mai cremoasa ) ),
  • 100 g stafide (eu tot timpul le hidratez in apa calduta
  • cu putina esenta de rom
  • dupa care le scurg bine).
  • Pentru stratul de smantana folosim:
  • 4 galbenusuri,
  • 150 g zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 500 g smantana mai grasa
  • minim 30 % grasime
  • pusa pe malai timp de 8 ore,
  • 40 g faina (2 linguri mai pline),
  • 3 linguri cacao.
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri,
  • 150 g zahar,
  • 10 linguri nuca macinata.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

52 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu mascarpone si zmeura Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao