Pasca in trei straturi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pasca in trei straturi

Ingrediente

  • Pentru stratul de branza avem nevoie de:
  • 4 oua,
  • 150 g zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 3 linguri faina (eu am pus un pic mai mult, mi se parea ca branza e cam molcuta),
  • 600 g branza de vaci (data prin sita, iese mai cremoasa ;) ),
  • 100 g stafide (eu tot timpul le hidratez in apa calduta, cu putina esenta de rom, dupa care le scurg bine).
  • Pentru stratul de smantana folosim:
  • 4 galbenusuri,
  • 150 g zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 500 g smantana mai grasa, minim 30 % grasime, pusa pe malai timp de 8 ore,
  • 40 g faina (2 linguri mai pline),
  • 3 linguri cacao.
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri,
  • 150 g zahar,
  • 10 linguri nuca macinata.

Mod de preparare

Intai pregatim smantana: punem malai intr-un bol, punem deasupra un tifon impaturit in trei, punem smantana in tifon si lasam la rece, macar 8 ore. Eu am facut un nod la tifon si am "invelit" bocceluta formata cu malai.

Presupunem ca s-au scurs cele 8 ore asa ca mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat (eu pun si un praf de sare), bine-bine, iar cand ouale si-au dublat volumul adaugam faina. Amestecam cu grija dupa care incorporam usor branza si stafidele. Turnam compozitia intr-o forma detasabila, cu diametrul de 23 cm (a mea e de 24...), tapetata cu hartie de copt si coacem timp de 40 de minute, la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.

Ne ocupam de al doilea strat: mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat, pana devin o crema spumoasa.

Adaugam smantana, apoi incorporam treptat faina amestecat cu cacaua, treptat. Amestecam cu grija. Dupa ce s-au scurs cele 40 de minute, scoatem forma din cuptor si turnam compozitia cu smantana peste stratul de branza; nivelam si dam la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Mixam apoi albusurile, spuma, dupa care incorporam si zaharul cate o lingura, pe rand. In bezeaua obtinuta punem si nuca macinata, amestecand usor, pentru incorporare.

Scoatem forma din cuptor, prelungim inaltimea tavii ajutandu-ne de o banda de hartie de copt si turnam bezeaua. Eu, la acest punct trebuie sa mai exersez, nu am asezat bine hartia si mi-a "tras" putin bezeaua in jos... C`est la vie!! Coacem, la 170 de grade, timp de 30 de minute.

Oprim cuptorul si scoatem pasca din cuptor. Inlaturam inelul formei de copt si hartia si lasam pasca sa se raceasca.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul