autor:

Alexandrina

» » Retete de Pasti

Pasca poloneza

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 aprilie 2015

Ingrediente
Aluat: 150 g faina,, 75 g zahar pudra,, 1 ou,, 100 g unt/margarina moale,, 150 ml lapte,, 2 plicuri zahar vanilat,, 2 linguri cacao,, 1 plic praf de copt., , Umplutura: 500 g branza de vaci,, 2 oua,, 150 g zahar,, 2 plicuri zahar vanilat,, 1 lingura faina (eu am pus chiar trei, asa mi s-a parut necesar),, 100 g stafide (pe care le-am tinut 20 de minute in apa calduta cu putina esenta de rom apoi le-am scurs)., , Glazura: 3 linguri apa,, 4 linguri zahar,, 3 linguri cacao,, 1 lingura unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Facem aluatul: mixam oul cu zaharul, bine-bine, apoi adaugam untul moale si mixam iarasi. Amestecam faina cu cacaua, zaharul vanilat si praful de copt.

Adaugam si laptele in amestecul cu ou, mixam putin si apoi incorporam si ingredientele uscate. Omogenizam.



Tapetam cu hartie de copt o forma rotunda (a mea are 24 cm diametru). Turnam 3/4 din aluat, incercand sa distribuim putina compozitie si pe margini.

Coacem, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de 12 minute.

Pregatim repejor si branza, cat sta aluatul la copt timp de 12 minute.

Amestecam intr-un bol branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat si ouale, cu ajutorul mixerului. Adaugam apoi faina si stafidele. Mixam, omogenizam.



Turnam apoi amestecul cu branza peste aluatul copt.

Turnam peste branza restul de aluat, nivelam frumos si introducem forma in cuptor, pentru inca 35 de minute.

Cand e gata scoatem forma din cuptor, scoatem pasca cu grija (e bine sa folositi o forma de copt cu pereti detasabili) si o lasam la racit pe un gratar; hartia o indepartam dupa ce pasca s-a racit complet.

Cand pasca e rece, turnam deasupra glazura. Glazura e superba si se prepara astfel: intr-un ibric punem toate ingredientele, punem ibricul pe foc mic si amestecam pana se omogenizeaza toate.

Decorati dupa imaginatie. Eu am folosit inimioare de la Dr. Oetker si un iepuras de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca poloneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca poloneza cu branza de vaci

Pasca poloneza cu branza de vaci

Aceasta pasca este putin deosebita de pasca cu aluatul de cozonac avand baza un aluat de chec de

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Rulouri din piept de pui

Rulouri din piept de pui

1.Condimentati carnea. 2.Taiati felii cascavalul si sunca presata tot atatea bucati cate aveti de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 150 g faina,
  • 75 g zahar pudra,
  • 1 ou,
  • 100 g unt/margarina moale,
  • 150 ml lapte,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 plic praf de copt.
  • Umplutura: 500 g branza de vaci,
  • 2 oua,
  • 150 g zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 lingura faina (eu am pus chiar trei
  • asa mi s-a parut necesar),
  • 100 g stafide (pe care le-am tinut 20 de minute in apa calduta cu putina esenta de rom apoi le-am scurs).
  • Glazura: 3 linguri apa,
  • 4 linguri zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 lingura unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

52 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu mascarpone si zmeura Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Sarmale