Pentru inceput, separam ouale, iar albusurile le dam la frigider.
Pentru inceput, separam ouale, iar albusurile le dam la frigider.
Crema de branza o mixam cu zaharul pana devine fina, adaugam si untul, mixam pana omogenizam bine compozitia. Pe urma, adaugam galbenusurile, batute foarte putin, smantana pentru frisca, esenta de vanilie si continuam sa mixam, pana obtinem un aluat moale si fin. Cernem faina si o adaugam toata odata, apoi mixam pana o incorporam in aluat.
Aluatul obtinut trebuie sa fie cremos si foarte fin.
Pentru bezea:
Batem albusurile reci spuma cu praful de sare, pana devine o spuma, adaugam 1/3 din zaharul pudra si continuam sa mixam, pana cand zaharul s-a topit, adaugam si restul de zahar si mixam bine la viteza mare, pana cand obtinem o bezea lucioasa si consistenta.
Peste aluat, adaugam 1/3 din compozitia de bezea si mixam bine pana la omogenizare, pe urma adaugam restul de bezea si o incorporam usor cu o spatula de silicon de jos in sus.
Turnam compozitia rezultata, intr-o forma de tort de 26 cm tapetata cu hartie de copt, apoi batem tava de masa, pentru a indeparta bulele de aer. Invelim fundul tavii in folie de aluminiu, pentru a evita arderea prajiturii si o dam la cuptorul preincalzit la 160 grade C, pentru 60 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Cand este gata, o lasam sa se raceasca in cuptor, cu usa intre-deschisa pentru a evita lasarea brusca.
Varianta aceasta de pasca este fina, moale, cu o textura putin umeda, dar matasoasa, usoara si foarte pufoasa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii