Ingrediente
- 350 spaghete sau alt tip de pasta, -100g de costita sau sunca presata, -2 galbenusuri de ou, -6 linguri de ulei, -50g de smintina, -3 linguri parmezan
Dificultate: Redusa | Timp: 18 min
47 voturi
Mod de preparare
Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul, iar la sfirsit adaugati costita calita. Intre timp ati fiert pasta si ati clatit-o bine cu apa rece. Amestecati pe marginea plitei pasta cu toate ingredientele, puneti putin patrunjel si serviti.
New Wills (Bucatar sef) , 12 martie 2015
Ce idee buna pentru masa de diseara. Multumesc
Nina Rotaru , 11 decembrie 2013
Aceasta receta este fara smintina
Floare de colt (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013
Sunt foarte bune !!!
vera (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009
va multumesc,mult!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009
Foarte bune, gustoase!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009
FOARTE GUSTOS!
Alice85 (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009
buna,fac si paste a la carbonara doar ca eu fac cu spaghete ,bacon si champinion,este f buna reteta
nico.... , 09 noiembrie 2009
nu se pune nici smantana si nici nu se clatesc pastele....niciodata. doar la pasta fredda( rece)
alin , 23 octombrie 2009
carbonara este o reteta ce se face cu spaghete,in Italia.
mac myra (Chef de cuisine) , 27 august 2009
Clatitul pastelor este valabil doar la pastele reci,tip salata de pasta rece.Nu am vazut si nici nu am auzit nici un italian sa clatesca pastele la carbonara......tot timpul fac cu pastele neclatite si ies foarte buna.Nu are nici o treaba temperatura pastelor cu ouale, cu smantana cu ce mai e acolo.Incearca sa faci carbonara fara sa clatesti pastele si sa vezi ce bune o sa ti iasa.Daca stii sa le faci o sa ti vina bune.Bafta.
vera , 04 august 2009
Pt mac myra, clatitul pastei este valabil doar pt pasta carbonara; de ce? Pt ca in modul acesta ouale nu devin jumari, deci pasta, amestecul de oua si smantana au aceeasi temperatura.
mac myra (Chef de cuisine) , 03 august 2009
De cand gatesc nu am clatit niciodata pastele cu apa rece si nici nu am pus smantana la carbonara.....si nici nu le am pus la cuptor......
mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009
Fac si eu ceva asemanator,doar ca le dau la cuptor la final.Sunt bune,felicitari!