Pasta con le sarde (cu stafide si sardine)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 80 g stafide,
  • 1 ceapa,
  • 4 fileuri de sardele (din conserva),
  • 1 legatura marar,
  • 5 linguri ulei de masline,
  • 80 ml vin alb,
  • 1 lingurita sofran (pudra),
  • 60 g seminte de pin,
  • 500 g macaroane scurte,
  • sare,
  • 500 g sardine proaspete curatate (sau 500 g sardine congelate),
  • 1 ou,
  • putina faina,
  • 10 g unt sau margarina,
  • 2 linguri pesmet,
  • 100 g cascaval ras.

Mod de preparare

Se inmoaie stafidele in 1/4 l de apa si se lasa 15 minute sa se umfle. Se taie ceva mai mare ceapa curatata, se clatesc sardelele din conserva sub un jet de apa si se toaca marunt mararul. Se caleste putin ceapa in 2 linguri de ulei si se adauga mai intai sardelele si mararul si pe urma vinul, sofranul si stafidele scurse. Se lasa toate sa se dunstuiasca 30 de minute la foc mic si se incorporeaza semintele de pin si 2 linguri cu apa in care au fost inmuiate stafidele. Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Sardinele - fara sira spinarii - se clatesc, se zvanta, se dau prin oul batut cu putina sare, pe urma prin faina si se prajesc in uleiul ramas, pana ce se rumenesc frumos. Se unge o forma termorezistenta cu unt sau margarina si se presara in ea pesmetul. Se amesteca macaroanele cu sosul cu stafide si se toarna in forma unsa. Se aseaza deasupra sardinele, se presara cu casvacal ras si se dau putin la cuptor, sub grill, pana ce se topeste cascavalul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise