Se inmoaie stafidele in 1/4 l de apa si se lasa 15 minute sa se umfle. Se taie ceva mai mare ceapa curatata, se clatesc sardelele din conserva sub un jet de apa si se toaca marunt mararul. Se caleste putin ceapa in 2 linguri de ulei si se adauga mai intai sardelele si mararul si pe urma vinul, sofranul si stafidele scurse. Se lasa toate sa se dunstuiasca 30 de minute la foc mic si se incorporeaza semintele de pin si 2 linguri cu apa in care au fost inmuiate stafidele. Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Sardinele - fara sira spinarii - se clatesc, se zvanta, se dau prin oul batut cu putina sare, pe urma prin faina si se prajesc in uleiul ramas, pana ce se rumenesc frumos. Se unge o forma termorezistenta cu unt sau margarina si se presara in ea pesmetul. Se amesteca macaroanele cu sosul cu stafide si se toarna in forma unsa. Se aseaza deasupra sardinele, se presara cu casvacal ras si se dau putin la cuptor, sub grill, pana ce se topeste cascavalul.
Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.
Pudra de rosiiPlacinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...
Placinta frageda cu dovleac si nucaPentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta
Comentarii