Pasta de ardei iuti

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Pasta de ardei iuti

Ingrediente

  • 500 g ardei iuti
  • 15 g sare
  • 150 ml ulei de masline

Mod de preparare

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele.

Se pun intr-un castron si adaugam sarea.

Amestecam.

Acoperim cu un capac peste care punem o greutate astfel incat sa fie bine presati.

Lasam 48 de ore avand grija insa ca din cand in cand sa mai amestecam.

Punem ardeii intr-o strecuratoare pe care o acoperim cu un capac si deasupra caruia punem o greutate astfel incat sa se elimine toata apa.Este de preferat sa tinem peste noapte sau de pe o zi pe alta.

Dam ardeii la blender .

Adaugam incetul cu incetul(ca la maioneza)uleiul, amestecand pana ce obtinem o pasta fina.

Repartizam pasta in borcanele cat mai mici pe care le capacim.

Intr-o cratita mai mare asezam pe fundul acesteia un prosop de bucatarie si punem borcanele cu pasta de ardei.

Turnam apa pana la buza borcanelor.

Sterilizam timp de 30 min din momentul in care apa a inceput sa fiarba.

Tragem de pe foc si lasam borcanele pana a doua zi acoperite cu ceva gros.

A doua zi scoatem borcanele si le depozitam la loc racoros.

In momentul in care desfacem un borcanel trebuie neaparat tinut la frigider.

Pentru cei care mananca picant se poate adauga in ciorbe,tocanite,sosuri ,dar poate fi folosita si la marinarea carnii in combinatie cu alte ingrediente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise