autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Pasta de ardei pentru ciorbe,tocanita,friptura,pilaf

Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 octombrie 2007

Ingrediente
5 KG.ardei sau gogosar sau cornu caprii rosu(poate fi si putin mai verde), 1/2 L.ulei, sare, o farfurie adanca cu frunze de patrunjel taiate, acid salicilic

Dificultate: Redusa Timp: 5h

19 voturi

Mod de preparare

Ardeiul se spala ,se curata de cotoare si seminte,se macina si se caleste imreuna cu uleiul pana iese uleiul deasupra(3 ore),se pune sarea sa se simta bine,si la urma frunzele de parunjel. si salicilat (se cumpara de la farmacie) Borcanelele se spala bine si se intoduc putin in cuptor pentru a se incalzi (se sterilizeaza).Se umplu borcanelele( mici) si se inchid cu capace sau celofan.Se dau in dunz o ora.Se foloseste la ciorbe ,tocanite ,friptura ,pilaf ,sarmale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ardei pentru ciorbe,tocanita,friptura,pilaf" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei pentru ciorbe

Pasta de ardei pentru ciorbe

Ardeii se curata si se dau prin masina de tocat carne. Se pun intr-o oala destul de incapatoare,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Sosuri
Conopida pentru iarna

Conopida pentru iarna

Se spala conopida si se desface buchetele, apoi se aseaza in borcane alternand cu felii de morcov.

9 voturi    3 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Lulea , 28 august 2013

    asta pregatesc astazi, ptr iarna...

  • Fara foto

    ioana_50 (Maestru bucatar) , 15 august 2009

    Daca pui salicilat eu cred ca nu mai trebuie dustulit.

Dificultate

Redusa

Timp

5h

19 voturi

Ingrediente

  • 5 KG.ardei sau gogosar sau cornu caprii rosu(poate fi si putin mai verde)
  • 1/2 L.ulei
  • sare
  • o farfurie adanca cu frunze de patrunjel taiate
  • acid salicilic

Raporteaza reteta

Fara foto

ioana_50 (Maestru bucatar)

Daca pui salicilat eu cred ca nu mai trebuie dustulit.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ghiveci de legume la borcan