Pasta de casa

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Pasta de casa

Ingrediente

  • 1Kg faina
  • 6 oua
  • 1 pahar vin alb
  • ulei 2-3 linguri
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol mai mare,in mijloc se face o gaura si se pun ouale intregi,uleiul, sarea,vinul alb amestecate toate in prealabil si putina apa pt a obtine o coca buna de intins;

Se framanta bine pana se incorporeaza bine oul,se lasa coca deoparte acaoperita cam o jumatate de ora;

se trece la intinderea acesteia cu facaletul,sau pt cine are in dotarea cu masina de facut pasta;

Eu am pregatit foile egale toate ca lungime si latime,dupa care am trexcut la pregatirea taiteilor;

Observatii:uleiul ii da elasticitate,vinul ii da parfum,iar pasta este mult mai usor de realizat chiar si cu mana fara ajutorul aparatului;

Cu acelasi tip de pasta eu pregatesc ravioli umpluti cu spanac,cu branza sau carne;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor