autor:

vera

» » Paste si pizza

Pasta de casa

Autor: vera (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 24 noiembrie 2009

Ingrediente
1Kg faina, 6 oua, 1 pahar vin alb, ulei 2-3 linguri, sare, apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

19 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol mai mare,in mijloc se face o gaura si se pun ouale intregi,uleiul, sarea,vinul alb amestecate toate in prealabil si putina apa pt a obtine o coca buna de intins;
Se framanta bine pana se incorporeaza bine oul,se lasa coca deoparte acaoperita cam o jumatate de ora;
se trece la intinderea acesteia cu facaletul,sau pt cine are in dotarea cu masina de facut pasta;
Eu am pregatit foile egale toate ca lungime si latime,dupa care am trexcut la pregatirea taiteilor;
Observatii:uleiul ii da elasticitate,vinul ii da parfum,iar pasta este mult mai usor de realizat chiar si cu mana fara ajutorul aparatului;
Cu acelasi tip de pasta eu pregatesc ravioli umpluti cu spanac,cu branza sau carne;
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu ciocolata

Paste cu ciocolata

Pentru ca in copilarie adoram pastele cu zahar si cacao, azi m-am gandit sa le reinventez, adaugand

2 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Gnocchi de branza in sos de ciuperci

Gnocchi de branza in sos de ciuperci

In robotul de bucatarei punem toate ingredientele ptr gnocchi amestecam bine si transferam intr-o

5 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Merita incercata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    interesanta reteta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

      Sunt grozave intr-adevar...

    • Fara foto

      vera , 01 decembrie 2009

      incercati si o sa vedeti cat este de buna pasta pregatita in casa,iar cu un pahar de vin....nu se intampla nimic!:)))

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

      Taitei de casa pregatesc si eu dar nu am folosit niciodata vin Cred ca sunt aromati !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Foarte bune. NU am folosit vin niciodata. Cred ca da aroma deosebta

    • Fara foto

      vera , 26 noiembrie 2009

      va multumesc,incerc sa fac cat mai des posibil!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Superba aceasta reteta,felicitari.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      foarte bune pastele facute in casa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

19 voturi

Ingrediente

  • 1Kg faina
  • 6 oua
  • 1 pahar vin alb
  • ulei 2-3 linguri
  • sare
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete cu carne tocata