autor:

Sidy

» » , Aperitive, Salate

Pasta de conopida

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 noiembrie 2010

Ingrediente
1 conopida fiarta, 1 galbenus fiert, 1 galbenus crud, 300 ml ulei, 3-4 catei usturoi, 200 ml smantana, 1 lingurita mustar, patrunjel verde, zeama de lamaie, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se face o maioneza din cele doua galbenusuri amestecate cu mustarul si cu uleiul.
Conopida fiarta o tocam marunt, la fel si patrunjelul verde.
Usturoiul il cutatam si il pisam.
Din maioneza, smantana, usturoi si condimente facem un sos, amestecam bine si adaugam patrunjelul verde tocat marunt.
Adaugam conopida , zeama de lamaie si usturoiul, amestecam si asezonam daca mai este nevoie.
Pasta se pune intr-un bol, se orneaza si se serveste cu paine moale.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Pasta de conopida cu crema de branza si usturoi

Pasta de conopida cu crema de branza si usturoi

Fierbem buchetelele de conopida in apa cu sare cat sa fie al-dente – daca le fierbem prea tare

30 voturi    21 comentarii
30 min
Aperitive
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute. Se scoate conopida

1 vot    0 comentarii
30 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

    mi-ai facut o pofta Sidy.........................acum sa gasesc si conopida

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2010

    Un aperitiv super ! Cei care au probleme cu colesterolul pot inlocui smantana cu iaurt dietetic 0,1 %..

  • mira (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2010

    Daca facem 'maioneza' numai din mustar si ulei, avem o delicioasa mancare de post.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2010

      Foarte buna!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2010

      Delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 conopida fiarta
  • 1 galbenus fiert
  • 1 galbenus crud
  • 300 ml ulei
  • 3-4 catei usturoi
  • 200 ml smantana
  • 1 lingurita mustar
  • patrunjel verde
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

mi-ai facut o pofta Sidy.........................acum sa gasesc si conopida

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Ratatouille Ratatouille

Se spala, se usuca si se taie rondele de aceeasi grosime vinetele, dovleceii si 4 rosii. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Doua

8 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Legume delicioase cu piept de pui Legume delicioase cu piept de pui

Se spala, se curata de coaja unde este cazul si se toaca legumele in bucati mai mari. Se toaca pieptul de pui cubulete si se pune la

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de cartofi cu maioneza