autor:

Sidy

» » , Aperitive, Salate

Pasta de conopida

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 noiembrie 2010

Ingrediente
1 conopida fiarta, 1 galbenus fiert, 1 galbenus crud, 300 ml ulei, 3-4 catei usturoi, 200 ml smantana, 1 lingurita mustar, patrunjel verde, zeama de lamaie, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se face o maioneza din cele doua galbenusuri amestecate cu mustarul si cu uleiul.
Conopida fiarta o tocam marunt, la fel si patrunjelul verde.
Usturoiul il cutatam si il pisam.
Din maioneza, smantana, usturoi si condimente facem un sos, amestecam bine si adaugam patrunjelul verde tocat marunt.
Adaugam conopida , zeama de lamaie si usturoiul, amestecam si asezonam daca mai este nevoie.
Pasta se pune intr-un bol, se orneaza si se serveste cu paine moale.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de conopida cu pasta de susan – Maqdous zahra

Salata de conopida cu pasta de susan – Maqdous zahra

Conopida se spala bine si se desface in buchetele mai mici. Se caleste conopida pana ia o culoare

16 voturi    10 comentarii
30 min
Aperitive
Pasta de conopida by Lia

Pasta de conopida by Lia

Curatam conopida de frunze si o punem la fiert in apa cu putina sare cam 20’, dupa care o scoatem

3 voturi    1 comentariu
45 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

    mi-ai facut o pofta Sidy.........................acum sa gasesc si conopida

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2010

    Un aperitiv super ! Cei care au probleme cu colesterolul pot inlocui smantana cu iaurt dietetic 0,1 %..

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2010

    Daca facem 'maioneza' numai din mustar si ulei, avem o delicioasa mancare de post.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2010

      Foarte buna!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2010

      Delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

mi-ai facut o pofta Sidy.........................acum sa gasesc si conopida

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata de orez