Se pune fasolea verde, curatata si spalata, la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin.
Eu am avut fasolea la congelator si am pus-o la fiert direct congelata.
Se lasa la fiert pana cand se inmoaie bine, gustam o pastaie pentru a ne da seama cand este gata.
Apoi se pune intr-o sita la scurs si se lasa asa sa se raceasca, dupa care se va pasa cu blenderul sau robotul pana cand devine o pasta omogena, un piure.
Pentru maioneza, se curata usturoiul si se paseaza bine cu putina sare, apoi se adauga peste el galbenusul de ou si mustarul si se omogenizeaza bine totul.
Se mixeaza picurand ulei pana obtinem o maioneza groasa, dupa care se asezoneaza cu piper si zeama de lamaie.
Tocam solzisori o ceapa rosie, cat de marunt putem.
Se poate adauga in blender in acelasi timp cu fasolea verde, dar eu o prefer tocata.
Se amesteca ceapa cu pasta de fasole verde si maioneza si se mai asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Se poate orna cu rondele de ceapa rosie si marar.
Este foarte buna, mai ales servita cu paine prajita!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii