autor:

merisor

» » Salate

Pasta de fasole verde

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2015

Ingrediente
250 gr fasole verde, apa, sare, 1 ceapa mica, rosie, 1 foaie dafin, Maioneza:, 1 galbenus de ou, ¼ lingurita mustar, 150 ml ulei, piper macinat, 3 graunti de usturoi, 1/2 lingurita zeama de lamaie, Optional:, marar verde(eu nu am pus)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Se pune fasolea verde, curatata si spalata, la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin.

Eu am avut fasolea la congelator si am pus-o la fiert direct congelata.

Se lasa la fiert pana cand se inmoaie bine, gustam o pastaie pentru a ne da seama cand este gata.

Apoi se pune intr-o sita la scurs si se lasa asa sa se raceasca, dupa care se va pasa cu blenderul sau robotul pana cand devine o pasta omogena, un piure.

Pentru maioneza, se curata usturoiul si se paseaza bine cu putina sare, apoi se adauga peste el galbenusul de ou si mustarul si se omogenizeaza bine totul.

Se mixeaza picurand ulei pana obtinem o maioneza groasa, dupa care se asezoneaza cu piper si zeama de lamaie.

Tocam solzisori o ceapa rosie, cat de marunt putem.

Se poate adauga in blender in acelasi timp cu fasolea verde, dar eu o prefer tocata.

Se amesteca ceapa cu pasta de fasole verde si maioneza si se mai asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Se poate orna cu rondele de ceapa rosie si marar.

Este foarte buna, mai ales servita cu paine prajita!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de fasole verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Cantitatile le hotaraste fiecare, unuia ii place cu mai multe acrituri, altuia mai dulce etc. Desi

43 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Salate de legume
salata colorata

salata colorata

se toaca legumele:rosiile cubulete ridichiile,ceapa si ardeiul rondele.castravetii si cascavalul

7 voturi    7 comentarii
20 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ana maria , 24 aprilie 2017

    Eu nu inteleg alaturarea ceapa-usturoi/

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 20 iulie 2016

    seapropieca o salată de vinete dar nu văd sensul maionezei

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • 250 gr fasole verde
  • apa
  • sare
  • 1 ceapa mica
  • rosie
  • 1 foaie dafin
  • Maioneza:
  • 1 galbenus de ou
  • ¼ lingurita mustar
  • 150 ml ulei
  • piper macinat
  • 3 graunti de usturoi
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • Optional:
  • marar verde(eu nu am pus)

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

38 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

23 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Fara foto

ana maria

Eu nu inteleg alaturarea ceapa-usturoi/

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Salata GreenLake