Se pune fasolea verde, curatata si spalata, la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin.
Eu am avut fasolea la congelator si am pus-o la fiert direct congelata.
Se lasa la fiert pana cand se inmoaie bine, gustam o pastaie pentru a ne da seama cand este gata.
Apoi se pune intr-o sita la scurs si se lasa asa sa se raceasca, dupa care se va pasa cu blenderul sau robotul pana cand devine o pasta omogena, un piure.
Pentru maioneza, se curata usturoiul si se paseaza bine cu putina sare, apoi se adauga peste el galbenusul de ou si mustarul si se omogenizeaza bine totul.
Se mixeaza picurand ulei pana obtinem o maioneza groasa, dupa care se asezoneaza cu piper si zeama de lamaie.
Tocam solzisori o ceapa rosie, cat de marunt putem.
Se poate adauga in blender in acelasi timp cu fasolea verde, dar eu o prefer tocata.
Se amesteca ceapa cu pasta de fasole verde si maioneza si se mai asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Se poate orna cu rondele de ceapa rosie si marar.
Este foarte buna, mai ales servita cu paine prajita!
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii