autor:

anuta

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Pasta de porumbe

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Ingrediente
cca 2 kg bobite porumbe coapte (sa fi cazut bruma pe ele), 1 kg de zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se fierb cca 15-20 minute de la primul clocot. Se scurg de sucul lasat apoi se paseaza (sau preseaza) cu lingura intr-o strecuratoare cu ohiuri maripana ce raman in strecuratoare pielite si samburii.

Peste pulpa de fructe obtinuta se adauga o cescuta din sucul scurs si 2 pahare de vin alb apoi se firbe la foc domol cca 30 de minute dupa care se adauga si zaharul. Se amesteca usor ,pe foc domol pana se ingroasa ca o smantana mai groasa. Se da de pe foc si se toarna, fierbinte, in borcane de sticla cu capac etans. Se foloseste in special la prajituri dar este delicioasa si servita simpla cu biscuiti sau paine sau se poate adauga in iaurturi.

Sfat:

Sucul ramas dupa strecurare i se adauga zahar sau miere de albine si se fierbe pana obtinem un sirop consistent care la fel, se pastreaza in sticle cu capac etans!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de porumbe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasta de porumbe (poroambe)

Pasta de porumbe (poroambe)

Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Spume si creme dulci
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • cca 2 kg bobite porumbe coapte (sa fi cazut bruma pe ele)
  • 1 kg de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Dulceata de mure