Pastă de ton şi brânză de vaci în stil câmpenesc(şi o variantă sofisticată)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Pastă de ton şi brânză de vaci în stil câmpenesc(şi o variantă sofisticată)

Ingrediente

  • 1 cutie de ton
  • 1 lingură de brânză de vaci
  • 1/2 de lămâie(suc)
  • 1 lingură de capere tăiate
  • 1 lingură de capere întregi
  • 2 linguriţe de ulei de măsline
  • 1 eşalotă(sau 1 ceapă verde)
  • 1/4 ardei roşu
  • câteva alune tocate(opţional)
  • câteva fire de arpagic tocate(dacă nu pui ceapă verde)
  • 5-6 hamsii afumate
  • piper
  • mărar verde(opţional)
  • Varianta cu creveţi
  • 1 castravete mare
  • 200g de creveţi decorticaţi
  • 200g de brânză de vaci
  • 1lămâie
  • 1 linguriţă de ulei cu busuioc
  • 1 buchet de mentă proaspătă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Preparare:

Se zdrobeşte tonul(grosier) cu furculiţa.Se taie caperele, ceapa, ardeiul. Se toacă alunele.

Se amestecă brânza cu uleiul şi cu sucul de lămâie.

Se amestecă toate. Se rup bucăţele hamsiile(sau alt peşte afumat).Cine doreşte pune şi mărar tocat, piper.

Se asonează gustul după dorinţă. Se poate orna cu capere întregi.

Dacă nu a capere, poţi pune puţin castravete murat tocat.

E un aperitiv foarte bun pe pâine prăjită sau şi pe o pâine neagră de ţara.

Preparare 2:

Rade castravetele.

Bate brânza cu uleiul şi sucul de lămâie.

Sârează şi piperează.

Păstrează câţiva creveţi pentru decor şi adaugă restul la pastă.

Adaugă menta şi busuiocul tăiate.

Împarte castravetele în 4 cupe individuale.

Acoperă cu pasta de brânză.

Serveşte rece, ornate cu un crevete şo o frunză de mentă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise