Pastă de ton şi brânză de vaci în stil câmpenesc(şi o variantă sofisticată)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Pastă de ton şi brânză de vaci în stil câmpenesc(şi o variantă sofisticată)

Ingrediente

  • 1 cutie de ton
  • 1 lingură de brânză de vaci
  • 1/2 de lămâie(suc)
  • 1 lingură de capere tăiate
  • 1 lingură de capere întregi
  • 2 linguriţe de ulei de măsline
  • 1 eşalotă(sau 1 ceapă verde)
  • 1/4 ardei roşu
  • câteva alune tocate(opţional)
  • câteva fire de arpagic tocate(dacă nu pui ceapă verde)
  • 5-6 hamsii afumate
  • piper
  • mărar verde(opţional)
  • Varianta cu creveţi
  • 1 castravete mare
  • 200g de creveţi decorticaţi
  • 200g de brânză de vaci
  • 1lămâie
  • 1 linguriţă de ulei cu busuioc
  • 1 buchet de mentă proaspătă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Preparare:

Se zdrobeşte tonul(grosier) cu furculiţa.Se taie caperele, ceapa, ardeiul. Se toacă alunele.

Se amestecă brânza cu uleiul şi cu sucul de lămâie.

Se amestecă toate. Se rup bucăţele hamsiile(sau alt peşte afumat).Cine doreşte pune şi mărar tocat, piper.

Se asonează gustul după dorinţă. Se poate orna cu capere întregi.

Dacă nu a capere, poţi pune puţin castravete murat tocat.

E un aperitiv foarte bun pe pâine prăjită sau şi pe o pâine neagră de ţara.

Preparare 2:

Rade castravetele.

Bate brânza cu uleiul şi sucul de lămâie.

Sârează şi piperează.

Păstrează câţiva creveţi pentru decor şi adaugă restul la pastă.

Adaugă menta şi busuiocul tăiate.

Împarte castravetele în 4 cupe individuale.

Acoperă cu pasta de brânză.

Serveşte rece, ornate cu un crevete şo o frunză de mentă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise