autor:

Eniko Dindareanu

» » Sosuri

Pasta de usturoi - ENY -

Autor: Eniko Dindareanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eniko Dindareanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
- Usturoi ( 1 sau 2 capatini ), - Ulei ( depinde cit doriti ), - sare ( dupa gust ), - smintina ( 1 cutie mare sau 2 cutii mai mici ), - otet ( 2 - 4 picaturi )

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata usturoiul, se piseaza, apoi punem sare dupa gust (sau cit de sarat dorim). luam o lingura de lemn si o facem tip maioneza turnind cite putin ulei (dar cu grija sa nu se taie, adica sa se imbrinzeasca) nu foarte mult, adaugam putin de tot otet, amestecam bine, apoi la urma de tot adaugam smintina. E foarte buna ca iti vine sa o maninci pe paine.
Se serveste gratare, fripturi sau cu ce va pofteste inima si va place.
Va doresc pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de usturoi - ENY -" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de marar

Sos de marar

Tocam mararul marunt. Punem uleiul intro cratita, lasam sa se incinga, adaugam faina si amestecam,2-3’

15 voturi    12 comentarii
30 min
Sosuri
Sos picant dulce acrisor

Sos picant dulce acrisor

Se pun intr-un castron galbenusul, mustarul, sarea si piperul. Se amesteca cu un tel in forma de

19 voturi    12 comentarii
10 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

    Eu mai folosesc si zeama de lamaie in loc de otet.E foarte bun si cu otet

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Asa il fac si eu,cu exceptia otetului.Am sa incerc si asa ,pentru ca am vazut multe retete in care se pune si otet.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - Usturoi ( 1 sau 2 capatini )
  • - Ulei ( depinde cit doriti )
  • - sare ( dupa gust )
  • - smintina ( 1 cutie mare sau 2 cutii mai mici )
  • - otet ( 2 - 4 picaturi )

Raporteaza reteta

Retete
de Eniko Dindareanu
COZONAC ARDELENESC  - ENY  -

COZONAC ARDELENESC - ENY -

Se dizolva drojdia in 1/2 litru lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia).

71 voturi    14 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort rapid de ciocolata - ENY -

Tort rapid de ciocolata - ENY -

Mod de preparare: Mai intai preparam cremele coform instructiunilor de pe verso, apoi pregatim siropul

21 voturi    7 comentarii
30 min
Torturi
Tort rapid de caramel  - ENY -

Tort rapid de caramel - ENY -

Mai intai preparam cremele coform instructiunilor de pe verso, apoi pregatim siropul pentru blat.

19 voturi    9 comentarii
30 min
Torturi

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Eu mai folosesc si zeama de lamaie in loc de otet.E foarte bun si cu otet

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
PIURE DE BROCCOLI