autor:

Doina  Varga

» » Paste si pizza

Paste cu branza telemea

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2010

Ingrediente
500 g paste scurte (melcisori, scoici), 250 g telemea, 50 g branza topita sau feta, 1-2 linguri smantana, 2-3 linguri ulei de masline, sare

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Puneti la fiert 2 litri de apa cu putina sare. Cand clocoteste adaugati pastele in ploaie. Lasati sa fiarba la foc mic conform indicatiilor de pe pachet (intre 7-12 minute). Stingeti focul, acoperiti cu un capac si mai lasati-le 4-5 minute in apa in care au fiert ca sa se mai umfle. Clatiti-le cu apa rece intr-o strecuratoare si lasati-le la scurs.
Radeti telemeaua pe razatoarea mare, puneti pastele fierte intr-o cratita, adaugati deasupra uleiul de masline, branza topita (feta), smantana si incalziti putin pe aragaz pana se imbraca pastele in sosul care s-a format.
Adaugati telemeaua rasa, amestecati usor si luati imediat oala de pe foc.
Se servesc calde. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu branza telemea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Fusilli tricolori picanti cu surimi

Fusilli tricolori picanti cu surimi

Se pune la fiert apa cu sare, iar cand da in clocot, se scufunda fusilli si se lasa sa fiarba 10

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza cu blat din fulgi de ovaz

Pizza cu blat din fulgi de ovaz

Blatul il faci in functie de tava in care vei coace pizza. Eu am avut o tava ovala din sticla termorezistenta

1 vot    4 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 26 noiembrie 2013

    Foarte gustoase

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

    sunt foarte bune! Eu le prepar sub forma de budinca(adaug ou si le dau la cuptor)

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Foarte gustoase!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 500 g paste scurte (melcisori
  • scoici)
  • 250 g telemea
  • 50 g branza topita sau feta
  • 1-2 linguri smantana
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

lumi (Chef de cuisine)

sunt foarte bune! Eu le prepar sub forma de budinca(adaug ou si le dau la cuptor)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu sos picant de vinete Paste cu sos picant de vinete

Pentru a savura aceste paste delicioase cu sos picant de vinete, vom incepe prin a taia cubulete toate legumele proaspat culese din

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza cu sunca de Praga