autor:

Doina  Varga

» » Paste si pizza

Paste cu branza telemea

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2010

Ingrediente
500 g paste scurte (melcisori, scoici), 250 g telemea, 50 g branza topita sau feta, 1-2 linguri smantana, 2-3 linguri ulei de masline, sare

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

24 voturi

Mod de preparare

Puneti la fiert 2 litri de apa cu putina sare. Cand clocoteste adaugati pastele in ploaie. Lasati sa fiarba la foc mic conform indicatiilor de pe pachet (intre 7-12 minute). Stingeti focul, acoperiti cu un capac si mai lasati-le 4-5 minute in apa in care au fiert ca sa se mai umfle. Clatiti-le cu apa rece intr-o strecuratoare si lasati-le la scurs.
Radeti telemeaua pe razatoarea mare, puneti pastele fierte intr-o cratita, adaugati deasupra uleiul de masline, branza topita (feta), smantana si incalziti putin pe aragaz pana se imbraca pastele in sosul care s-a format.
Adaugati telemeaua rasa, amestecati usor si luati imediat oala de pe foc.
Se servesc calde. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu branza telemea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Penne cu vinete

Penne cu vinete

Vinetele spalate se taie pe lungime apoi cubulete, se pudreaza cu sare si se pun intre doua farfurii

0 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Tortiglioni cu dovlecel

Tortiglioni cu dovlecel

Punem intr-o oala cu apa fierbinte si sare, pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe

13 voturi    6 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Liviu , 01 aprilie 2018

    Foarte buna

  • Fara foto

    Proca Constanta , 26 noiembrie 2013

    Foarte gustoase

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

    sunt foarte bune! Eu le prepar sub forma de budinca(adaug ou si le dau la cuptor)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Foarte gustoase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

24 voturi

Ingrediente

  • 500 g paste scurte (melcisori
  • scoici)
  • 250 g telemea
  • 50 g branza topita sau feta
  • 1-2 linguri smantana
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

131 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Liviu

Foarte buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste chinezesti cu pui si legume Paste chinezesti cu pui si legume

Se fierb pastele 3 minute în apă clocotită, apoi se scurg. Urmează sosul: Se încinge uleiul, se adaugă ceapa, apoi

0 voturi    0 comentarii
30h 15 min
Mancaruri cu carne
Spaghete cu kaizer si legume la cuptor Spaghete cu kaizer si legume la cuptor

Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei. Se taie kaizerul

2 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Paste cu carne tocata de pui si mozzarela