Paste cu cartofi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g paste mixte,
  • 1/2 ceapa,
  • cateva frunze de telina,
  • 1-2 frunze de patrunjel,
  • 3 cartofi,
  • cca 125 g bulion sau rosii rase,
  • sare,
  • piper,
  • ulei,
  • parmezan.

Mod de preparare

Aceasta este o reteta napoletana, care se face cu paste mixte. Daca nu aveti un mixt de paste, se poate face si cu un singur tip. Este o reteta saraca, deoarece nu costa mult, dar este foarte gustoasa.

Ceapa tocata, se caleste putin intr-o craticioara, cu ulei. Se adauga bulionul (f. putin diluat) sau rosiile rase si se lasa sa fiarba 10 minute.

Intre timp se curata cartofii si se taie cubulete.

Dupa 10 minute, se adauga in craticioara, frunzele de telina rupte si frunzele de patrunjel. Imediat dupa aceea, se adauga cartofii si se lasa sa fiarba cca 10 minute, dupa care se adauga apa calda, cam cat credeti ca ar trebui ca sa fiarba pastele.

Cand incepe sa fiarba, se adauga pastele si se amesteca bine.

Deoparte, tineti pe foc un vas in care sa fie apa, mereu clocotita, pentru a adauga in caz de nevoie, cate putin, peste paste.

Se adauga sare si piper dupa gust si se fierb pastele amestecand din cand in cand.

Se lasa sa scada apa, mai exact, cand pastele sunt fierte, apa trebuie sa fie scazuta.

Puneti un farfurie si serviti.

Daca va place, presarati deasupra parmezan ras.

Daca doriti, pentru a schimba putin reteta, in momentul in care caliti ceapa, puteti adauga, un carnacior proaspat,sfaramat sau kaizer taiat cubulete.Sau ce doriti.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise