autor:

Anca Bunea

» » Paste si pizza

Paste cu cerneala de sepie si scoici

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente 2 portii:, 250 paste, 350 gr scoici, 2 linguri ulei de masline, 2 fire ceapa verde, tocata fin, 1 catel usturoi, maruntit, 1 ardei iute proaspat, fara seminte, tocat fin, 70 ml vin alb, 30 ml apa de la fierberea pastelor, 1 lingura unt, o mana patrunjel tocat, sare

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert o oala mare cu apa, pentru paste.
Imediat ce incepe sa clocoteasca se pune sare si se adauga pastele, care se fierb dupa indicatiile de pe pachet (- 2 minute daca le preferati al dente).
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa verde timp de 1 minut, apoi se adauga usturoiul si ardeiul iute tocat, amestecand bine.
Se adauga scoicile si se calesc 2 minute.
Se toarna apoi vinul alb si se mai lasa pe foc 2-3 minute sau pana ce vinul a scazut.
Se toarna 30 ml apa fierbinte in care au fiert pastele si se adauga untul.
Se scurg pastele si se pun in tigaie, amestecand bine totul.
Se presara patrunjel, se amesteca si se servesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu cerneala de sepie si scoici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Turtite cu masline la Doubletta

Turtite cu masline la Doubletta

Se incalzeste cana de lapte impreuna cu untul. Drojdia se amesteca cu faina si cu sarea. Se taie

2 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Pizza regala cu ou

Pizza regala cu ou

Preparare : cuptorul trebuie sa fie bine incins eu il pun pe maxim mereu la pizza sa se faca repede

8 voturi    5 comentarii
20 min
Paste si pizza

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente 2 portii:
  • 250 paste
  • 350 gr scoici
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 fire ceapa verde
  • tocata fin
  • 1 catel usturoi
  • maruntit
  • 1 ardei iute proaspat
  • fara seminte
  • tocat fin
  • 70 ml vin alb
  • 30 ml apa de la fierberea pastelor
  • 1 lingura unt
  • o mana patrunjel tocat
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

45 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

23 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

16 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste chinezesti cu pui si legume Paste chinezesti cu pui si legume

Se fierb pastele 3 minute în apă clocotită, apoi se scurg. Urmează sosul: Se încinge uleiul, se adaugă ceapa, apoi

0 voturi    0 comentarii
30h 15 min
Mancaruri cu carne
Spaghete cu kaizer si legume la cuptor Spaghete cu kaizer si legume la cuptor

Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei. Se taie kaizerul

3 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Spaghetti cu sos picant de vitel