autor:

Anca Bunea

» » Paste si pizza

Paste cu cerneala de sepie si scoici

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente 2 portii:, 250 paste, 350 gr scoici, 2 linguri ulei de masline, 2 fire ceapa verde, tocata fin, 1 catel usturoi, maruntit, 1 ardei iute proaspat, fara seminte, tocat fin, 70 ml vin alb, 30 ml apa de la fierberea pastelor, 1 lingura unt, o mana patrunjel tocat, sare

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert o oala mare cu apa, pentru paste.

Imediat ce incepe sa clocoteasca se pune sare si se adauga pastele, care se fierb dupa indicatiile de pe pachet (- 2 minute daca le preferati al dente).

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa verde timp de 1 minut, apoi se adauga usturoiul si ardeiul iute tocat, amestecand bine.

Se adauga scoicile si se calesc 2 minute.

Se toarna apoi vinul alb si se mai lasa pe foc 2-3 minute sau pana ce vinul a scazut.

Se toarna 30 ml apa fierbinte in care au fiert pastele si se adauga untul.

Se scurg pastele si se pun in tigaie, amestecand bine totul.

Se presara patrunjel, se amesteca si se servesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu cerneala de sepie si scoici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu sos de post

Paste cu sos de post

Spaghetele se fierb in apa rece cu putina sare si o lingura de ulei. Intotdeauna pastele se fierb

28 voturi    11 comentarii
40 min
Paste si pizza
Pizza de post cu legume congelate

Pizza de post cu legume congelate

Se face blatul de pizza ca si la o alta pizza, sau se pot folosi felii de paine care au fost prajite

11 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente 2 portii:
  • 250 paste
  • 350 gr scoici
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 fire ceapa verde
  • tocata fin
  • 1 catel usturoi
  • maruntit
  • 1 ardei iute proaspat
  • fara seminte
  • tocat fin
  • 70 ml vin alb
  • 30 ml apa de la fierberea pastelor
  • 1 lingura unt
  • o mana patrunjel tocat
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

39 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza cu ton