autor:

Anca Bunea

» » Paste si pizza

Paste cu cerneala de sepie si scoici

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente 2 portii:, 250 paste, 350 gr scoici, 2 linguri ulei de masline, 2 fire ceapa verde, tocata fin, 1 catel usturoi, maruntit, 1 ardei iute proaspat, fara seminte, tocat fin, 70 ml vin alb, 30 ml apa de la fierberea pastelor, 1 lingura unt, o mana patrunjel tocat, sare

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert o oala mare cu apa, pentru paste.

Imediat ce incepe sa clocoteasca se pune sare si se adauga pastele, care se fierb dupa indicatiile de pe pachet (- 2 minute daca le preferati al dente).

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa verde timp de 1 minut, apoi se adauga usturoiul si ardeiul iute tocat, amestecand bine.

Se adauga scoicile si se calesc 2 minute.

Se toarna apoi vinul alb si se mai lasa pe foc 2-3 minute sau pana ce vinul a scazut.

Se toarna 30 ml apa fierbinte in care au fiert pastele si se adauga untul.

Se scurg pastele si se pun in tigaie, amestecand bine totul.

Se presara patrunjel, se amesteca si se servesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu cerneala de sepie si scoici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Gnocchi Mare e Monti

Gnocchi Mare e Monti

Se fierb gnocchi in apa cu sare si ulei de masline.Intro tigaie faina de teflon,pui ulei de masline

4 voturi    4 comentarii
35 min
Paste si pizza
Cosulete din spaghete cu legume si carne tocata in sos de patrunjel

Cosulete din spaghete cu legume si carne tocata in sos de patrunjel

Se fierb spaghetele in apa cu sare, apoi se scurg si se trec sub jet de apa rece, apoi se asaza sub

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente 2 portii:
  • 250 paste
  • 350 gr scoici
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 fire ceapa verde
  • tocata fin
  • 1 catel usturoi
  • maruntit
  • 1 ardei iute proaspat
  • fara seminte
  • tocat fin
  • 70 ml vin alb
  • 30 ml apa de la fierberea pastelor
  • 1 lingura unt
  • o mana patrunjel tocat
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Penne Carbonara rețetă cu smântână Penne Carbonara rețetă cu smântână

Se pun penne-le la fiert cu un varf de cutit de sare si ulei.Spre final se adauga vegeta pentru culoare si aroma.Se pun sub jetul de

16 voturi    2 comentarii
45 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara rețetă cu ciuperci Spaghete Carbonara rețetă cu ciuperci

Mod de preparare Spaghete carbonara rețetă cu ciuperci: Spaghetele se fierb si apoi se scurg bine de apa.Se caleste in ulei sunca

30 voturi    8 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza Capriciosa Florina