Paste cu cerneala de sepie si scoici

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Paste cu cerneala de sepie si scoici

Ingrediente

  • Ingrediente 2 portii:
  • 250 paste
  • 350 gr scoici
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 fire ceapa verde, tocata fin
  • 1 catel usturoi, maruntit
  • 1 ardei iute proaspat, fara seminte, tocat fin
  • 70 ml vin alb
  • 30 ml apa de la fierberea pastelor
  • 1 lingura unt
  • o mana patrunjel tocat
  • sare

Mod de preparare

Se pune la fiert o oala mare cu apa, pentru paste.

Imediat ce incepe sa clocoteasca se pune sare si se adauga pastele, care se fierb dupa indicatiile de pe pachet (- 2 minute daca le preferati al dente).

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa verde timp de 1 minut, apoi se adauga usturoiul si ardeiul iute tocat, amestecand bine.

Se adauga scoicile si se calesc 2 minute.

Se toarna apoi vinul alb si se mai lasa pe foc 2-3 minute sau pana ce vinul a scazut.

Se toarna 30 ml apa fierbinte in care au fiert pastele si se adauga untul.

Se scurg pastele si se pun in tigaie, amestecand bine totul.

Se presara patrunjel, se amesteca si se servesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise