Punem o oala cu apa,la fiert, adaugam putina sare si 1 lingura de ulei. Cand da in clocot, punem pastelele si le lasam sa fiarba cam15’. Le strecuram, le trecem pe sub un jet de apa rece si le lasam deoparte.
Curatam dovlecelul de seminte(daca e nevoie) si-I taiem fasii pe lungime, fara sa-l curatam de coaja. Punem uleiul ramas la incins intr-o tigaie si adaugam dovlecelul. Presaram sare si piper si lasam la calit cam 5’. Adaugam apa si cubul knor, punem capacul si mai lasam 5’ sa se inmoaie dovleceii, apoi stingem focul.
Pentru servit, amestecam pastele cu dovleceii, sau ii punem deasupra pastelor si ornam cu frunzulite de menta.
Pofta buna!
Ps: Reteta initiala este cu unt, dar pentru ca suntem in post, eu am folosit ulei.
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaReteta de salata greceasca. Salata greceasca reteta traditionala. Salata de vara cu rosii, castraveti, ardei, ceapa rosie,...
Salata greceascaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii