autor:

autor

» » Mancaruri cu peste

Paste cu fructe de mare

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
paste 500 g,, fructe de mare congelate 500g, , 3-4 catei usturoi,, 1 ardei iute, , piper,, sare,, 1 lingura unt, , ulei de masline, , 1-2 pahare vin alb sec.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

277 voturi

Mod de preparare

Se pregatesc ingredientele: 3-4 catei de usturoi taiati felii subtiri, 1 ardei iute taiat rondele subtiri.



Pastele se fierb "al dente". Dupa fierbere se amesteca cu o lingura de ulei de masline (pentru a nu se lipi intre ele) si se tin la cald. Cele mai bune paste sunt Barilla Fusilli (spirale), in primul rand datorita gustului, iar apoi datorita faptului ca retin sosul in interiorul spiralei. Se pot folosi si Penne Rigate sau Farfalle.



Intr-o tigaie mare se incinge putin ulei de masline (de preferinta extra virgin), si se calesc ingredientele incepand cu usturoiul, pe urma ardeiul iute. Fructele de mare, daca sunt congelate se oparesc cateva minute la foc mic.



Separat se topeste untul si se stinge cu un pahar de vin alb sec. Se lasa sa scada vinul pana la jumatate din cantitatea initiala (se poate pune mai mult vin si putin mai mult unt pentru mai mult sos). Se pun fructele de mare bine scurse in tigaia cu usturoi si ardei iute si se calesc putin. Se potrivesc la gust cu sare si piper (atentie la piper deoarece ardeiul iute calit le face foarte de iuti). Pe urma se sting cu sosul de vin si unt. In final se adauga pastele si se amesteca.



Pentru impatimitii fructelor de mare recomand 500g paste si 1 kg fructe de mare. Aceste cantitati sunt pentru 4 persoane. Fructele de mare congelate contin in general: sepie, caracatita, creveti, scoici, stele de mare.



Un Sauvignon Blanc sec rece, completeaza in mod fericit o masa cu specific mediteranean.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
paste cu fructe de mare in sos de rosii

paste cu fructe de mare in sos de rosii

Fructele de mare se pun la fiert si se lasa sa dea cateva clocote (cam 3 minute). Sosul se pregateste

16 voturi    1 comentariu
40 min
Paste si pizza
Paste cu fructe de mare

Paste cu fructe de mare

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala fructele de mare si se lasa la

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Bune si gustoase! Depinde de fructele de mare care se gasesc pe piata,cateodata proaspete ,cateodata congelate; Scoici raci,calamari sau creveti,important ca sunt fructe de mare!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

    si putin patrunjel tocat deasupra,felicitari este o reteta ft buna,o pregatesc cel putin o data pe saptamana!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

277 voturi

Ingrediente

  • paste 500 g,
  • fructe de mare congelate 500g
  • 3-4 catei usturoi,
  • 1 ardei iute
  • piper,
  • sare,
  • 1 lingura unt
  • ulei de masline
  • 1-2 pahare vin alb sec.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
vera

vera (Chef de cuisine)

si putin patrunjel tocat deasupra,felicitari este o reteta ft buna,o pregatesc cel putin o data pe saptamana!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Peste de rau, prajit