Curatam dovlecelul si il taiem bucati mai maricele, ciupercile le spalam si le feliem.
Morcovul il curatam si il facem julienne, ceapa o curatam si o tocam, iar rosia o decojim si o taiem bucati mai mari.
Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul si le inabusim 2-3 minute.
Punem ciupercile, dovlecelul, rosia, 1/2 cana cu apa si le lasam sa scada la foc potrivit.
Rosiile decojite le trecem prin blender si cand legumele au scazut le punem peste, apoi adaugam pasta de rosii de casa, busuiocul uscat.
Dam gust cu sare si piper, mai adaugam putin apa si lasam tot acest sos sa fiarba 6-7 minute.
La final punem usturoiul curatat si taiat feliute, apoi tragem cratita de pe foc.
Cat timp sta sosul pe foc, noi punem intr-o cratita apa la fiert cu putina sare, iar cand da in clocot turnam pastele si le lasam sa fiarba 10-12 minute.
Cand sunt gata le rasturnam intr-o sita sa se scurga.
Ungem un vas termorezistent cu putin ulei, punem pastele, le nivelam, iar peste venim cu sosul de legume.
Deasupra punem branza tofu taiata cubulete mici si stropim cu ulei de masline.
Bagam vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 20-25 de minute.
Le scoatem cand sunt gata, presaram patrunjel verde tocat si servim.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii