Paste cu legume la cuptor

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Paste cu legume la cuptor

Ingrediente

  • 150 paste (eu am folosit penne)
  • 1 dovlecel mic
  • 4 ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 250 gr rosii decojite
  • 3-4 lingura pasta de rosii de casa
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 felie tofu cu ardei
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam dovlecelul si il taiem bucati mai maricele, ciupercile le spalam si le feliem.

Morcovul il curatam si il facem julienne, ceapa o curatam si o tocam, iar rosia o decojim si o taiem bucati mai mari.

Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul si le inabusim 2-3 minute.

Punem ciupercile, dovlecelul, rosia, 1/2 cana cu apa si le lasam sa scada la foc potrivit.

Rosiile decojite le trecem prin blender si cand legumele au scazut le punem peste, apoi adaugam pasta de rosii de casa, busuiocul uscat.

Dam gust cu sare si piper, mai adaugam putin apa si lasam tot acest sos sa fiarba 6-7 minute.

La final punem usturoiul curatat si taiat feliute, apoi tragem cratita de pe foc.

Cat timp sta sosul pe foc, noi punem intr-o cratita apa la fiert cu putina sare, iar cand da in clocot turnam pastele si le lasam sa fiarba 10-12 minute.

Cand sunt gata le rasturnam intr-o sita sa se scurga.

Ungem un vas termorezistent cu putin ulei, punem pastele, le nivelam, iar peste venim cu sosul de legume.

Deasupra punem branza tofu taiata cubulete mici si stropim cu ulei de masline.

Bagam vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 20-25 de minute.

Le scoatem cand sunt gata, presaram patrunjel verde tocat si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise