Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare si lasam sa fiarba atat cat scrie pe ambalaj sau pana se fierb pastele , evident :).
Spalam si curatam dupa caz legumele. Taiem marunt prazul si cele doua feluri de ardei si le punem la calit intr-un wok in care am incalzit mai intai uleiul. Lasam 2-3 minute apoi adaugam dovlecelul taiat cubulete mici. Amestecam si lasam pe foc 4-5 minute apoi adaugam si rosia taiata cubulete si lasam in continuare pe foc aprox. 7-8 minute pana se inmoaie putin toate legumele. Turnam peste legume smantana, adaugam usturoiul tocat marunt si vinul si potrivim de sare si piper lasand sa mai fiarba cateva minute (4-5). Adaugam busuiocul si dupa 2-3 minute oprim focul.
Pastele le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece, le turnam peste sos si amestecam. Servim cald eventual daca va place cu ceva condimente picante si aromate!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii