autor:

Dachman Laura

» » , , , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu peste, Paste si pizza, Salate, Sosuri

Paste cu midii

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iulie 2010

Ingrediente
150 gr paste pipe rigate, 2 linguri ulei de masline cu ardei iute si usturoi, 1 ceapa rosie, tocata, 3 catei de usturoi, zdrobiti, 125 ml vermouth, 250 gr smantana, 200 gr midii curatate si congelate, decongelate, sare de mare si piper negru macinat, 1 lingura de patrunjel proaspat tocat, cateva frunzulite de tarhon

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Fierbe pastele in apa cu sare comform intructiunilor de pe ambalaj apoi scurge-le , amesteca-le cu 1 lingura ulei de masline cu ardei iute si usturoi si pune-le deoparte.
Incinge uleiul ramas intr-o tigaie si caleste ceapa pana cand incepe sa se inmoaie, aprox.5 minute, adaugand si 25 ml vermouth.Adauga usturoiul si caleste-l 1 minut.Toarna 100 ml vermouth ramas si lasa totul sa fiarba pana cand lichidul s-a redus putin.Adauga smantana si lasa sa dea intr-un clocot apoi adauga midiile si fierbe-le 5-8 minute.
Asezoneaza totul cu sare si piper negru, dupa gust si adauga ierburile.Amesteca si ia tigaia de pe foc.Toarna compozitia cu midii la paste si amesteca bine apoi serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu midii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Gomboti( galuste) din paine

Gomboti( galuste) din paine

Painea se taie cubulete si se opareste cu laptele fierbinte. Dupa ce s-a racit se adauga celelalte

6 voturi    3 comentarii
20 min
Sosuri
Unt cu usturoi si marar

Unt cu usturoi si marar

Untul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei. Usturoiul il curatam, se taie in doua, il punem

8 voturi    10 comentarii
15 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Foarte gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 150 gr paste pipe rigate
  • 2 linguri ulei de masline cu ardei iute si usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • tocata
  • 3 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • 125 ml vermouth
  • 250 gr smantana
  • 200 gr midii curatate si congelate
  • decongelate
  • sare de mare si piper negru macinat
  • 1 lingura de patrunjel proaspat tocat
  • cateva frunzulite de tarhon

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte gustos!

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Curry cu cartofi si mazare