Paste cu nuca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste cu nuca

Ingrediente

  • - 50-100 g paste (in reteta de fata spaghete)
  • - 25-50 g unt
  • - 50 g miez de nuca
  • - 1 plic cu zahar vanilat
  • - 1 lingura de ulei
  • - 1 praf de sare (1 varf de lingurita).

Mod de preparare

Punem apa si o lingura de ulei la incalzit si, cand incepe sa clocoteasca, punem pastele si amestecam putin sa nu se prinda intre ele. Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute, apoi le strecuram. Pana se scurg de apa, macinam miezul de nuca. Punem untul la topit, adaugam pastele si putina sare si le invartim cu o lingura ca sa ajunga untul peste tot, apoi le lasam sa se caleasca in unt 5 minute. Turnam pastele in farfurie si le presaram cu nuca macinata, apoi punem deasupra lor zaharul vanilat. Putem adauga si praf de scortisoara (optional).

Se lasa sa se patrunda aromele si servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise