autor:

Georgiana Cosac

» » Dulciuri diverse

Paste cu pesmet si nuci

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
500 g paste scurte (melci sau spirale), 200 g pesmet, 150 g nuci, 150 g zahar (dupa gust), ulei, esenta de vanilie sau rom.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se fierb pastele in apa cu sare dupa care se scurg si se limpezesc cu apa rece intr-o strecuratoare. Intre timp se caleste pesmetul in ulei impreuna cu nucile (date prin masina de tocat) si zaharul. Intr-o cratita de teflon se incinge putin ulei peste care se rastoarna pastele si pesmetul preparat. Se amesteca totul foarte bine un minut. Se serveste numai dupa ce s-a racit, cind se adauga si esentele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pesmet si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Paste cu nuci si pesmet

Paste cu nuci si pesmet

Cand eram copil si o rugam pe mama sa ne faca ceva dulce, imi facea acest “desert” pentru ca

6 voturi    2 comentarii
15 min
Paste si pizza
Mere coapte

Mere coapte

Spalam merele si le scobim in mijloc, batem albusurile spuma cu zahar apoi adaugam nucile si scortisoara,

1 vot    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

    Interesante pastele tale....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 500 g paste scurte (melci sau spirale)
  • 200 g pesmet
  • 150 g nuci
  • 150 g zahar (dupa gust)
  • ulei
  • esenta de vanilie sau rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

221 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

mac myra (Chef de cuisine)

Interesante pastele tale....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu ciocolata si prune uscate