Paste cu porc si ghebe

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Paste cu porc si ghebe

Ingrediente

  • 500 gr cotlet de porc
  • 200 gr ghebe in saramura
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 cana suc de rosii de casa
  • 2 linguri paste de gogosari cu kapia
  • 250 gr paste (eu am folosit melcisori de la Hutton)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • patrunjel verde
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare

Ghebele le spalam apoi le fierbem pana se desareaza.

Le punem intro sita sa se scruga apoi le tocam, dar nu marunt.

Spalam bucata de cotlet, o tamponam cu un servetel de bucatarie apoi o taiem bucatele mai lunguiete.

Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il taiem cubulete.

Intr- tigaie incingem uleiul, rumenim usor bucatile de carne, apoi punem ghebele.

Le inabusim 3-4 minute, adaugam ceapa morcovul, acoperim toate cu apa.

Condimentam cu sare, piper, boia de ardei dulce apoi punem si pasta de gogosari cu kapia.

Le amestecam bine, lasam sa scada la foc potrivit si acoperim tigaia.

Pe parcursul fierberii mai adaugati apa fierbinte atat cat este necesar.

Cand carnea este bine patrunsa, incorporam sucul de rosii, busuiocul uscat si lasam sa fiarba circa 5 minute (aveti grija sa mai fie zeama ca sa aiba cu ce sa se formeze sosul).

La final punem pasta de tomate, usturoiul pisat si mai lasam 2 minute pe foc.

Tragem tigaia de pe foc si presaram patrunjel verde tocat.

Punem la fiert intr-o oala apa cu putina sare si 1 lingura de ulei.

Cand clocoteste dam drumul pastelor si le fierbem circa 8 minute (acum depinde de pastele ce le folositi).

Cand sunt gata le scurgem bine de apa.

Pastele fie le amestecam cu sosul pregatit mai sus, fie le punem pe un platou, iar deasupra sos.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise