autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Paste cu porc si ghebe

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 aprilie 2014

Ingrediente
500 gr cotlet de porc, 200 gr ghebe in saramura, 1 ceapa, 1 morcov, 1/2 cana suc de rosii de casa, 2 linguri paste de gogosari cu kapia, 250 gr paste (eu am folosit melcisori de la Hutton), 1 lingura pasta de tomate, sare, piper, 1 lingurita boia de ardei dulce, 2 linguri ulei, 1/2 lingurita busuioc uscat, patrunjel verde, 1 catel de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Ghebele le spalam apoi le fierbem pana se desareaza.
Le punem intro sita sa se scruga apoi le tocam, dar nu marunt.
Spalam bucata de cotlet, o tamponam cu un servetel de bucatarie apoi o taiem bucatele mai lunguiete.
Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il taiem cubulete.
Intr- tigaie incingem uleiul, rumenim usor bucatile de carne, apoi punem ghebele.
Le inabusim 3-4 minute, adaugam ceapa morcovul, acoperim toate cu apa.
Condimentam cu sare, piper, boia de ardei dulce apoi punem si pasta de gogosari cu kapia.
Le amestecam bine, lasam sa scada la foc potrivit si acoperim tigaia.
Pe parcursul fierberii mai adaugati apa fierbinte atat cat este necesar.
Cand carnea este bine patrunsa, incorporam sucul de rosii, busuiocul uscat si lasam sa fiarba circa 5 minute (aveti grija sa mai fie zeama ca sa aiba cu ce sa se formeze sosul).
La final punem pasta de tomate, usturoiul pisat si mai lasam 2 minute pe foc.
Tragem tigaia de pe foc si presaram patrunjel verde tocat.
Punem la fiert intr-o oala apa cu putina sare si 1 lingura de ulei.
Cand clocoteste dam drumul pastelor si le fierbem circa 8 minute (acum depinde de pastele ce le folositi).
Cand sunt gata le scurgem bine de apa.
Pastele fie le amestecam cu sosul pregatit mai sus, fie le punem pe un platou, iar deasupra sos.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu porc si ghebe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete milaneze

Spaghete milaneze

Spaghetele le-am pus la fiert in apa cu sare si putin ulei. Am taiat cubulete ardeiul si l-am

60 voturi    7 comentarii
30 min
Paste si pizza
Penne la cuptor cu cu mozzarella si rosii

Penne la cuptor cu cu mozzarella si rosii

Ardeiul, morcovul si ceapa se macina separat la masina de tocat sau la robot. Le putem toca marunt

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr cotlet de porc
  • 200 gr ghebe in saramura
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 cana suc de rosii de casa
  • 2 linguri paste de gogosari cu kapia
  • 250 gr paste (eu am folosit melcisori de la Hutton)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • patrunjel verde
  • 1 catel de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pene cu sos alb si ton