autor:

Doina  Varga

» » Paste si pizza

Paste cu praz si afumatura

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Ingrediente
# 1 pachet paste scurte (400-500 g) – melcisori, scoici, spirale, etc., # 1 praz, # 1 ceapa, # 1 ciolan afumat micut (350-500 g), # 4-5 rosii mari, # 2-3 ardei kapia rosu/gogosar, # 1 peperoni, # 50 g cascaval/mozarella/parmezan, # 4-5 linguri ulei, # sare, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

17 voturi

Mod de preparare

Pastele sunt foarte satioase, oricand la indemana, principalul este sa stii sa le dai mereu un gust aparte, in diferite combinatii: cu branza, ciuperci, legume, carne, sosuri, verdeturi, usturoi, ulei de masline si chiar cu afumatura si praz.
Se pune la fiert ciolanul in 2 litri de apa cu putina sare si ceapa, la foc mic, 30 minute. Se pun la fiert si pastele, in apa clocotita cu putina sare, cateva minute, conform indicatiilor de pe pachet. Intre timp tocati marunt prazul, gogosarii si curatati de pielite rosiile pe care le tocati marunt. Puneti la calit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, prazul, gogosarii, dupa cateva minute adaugati putina verdeata tocata, rosiile si afumatura scursa si taiata bucati nu prea mari.
Lasati la calit 15-20 minute si condimentati. Pastele scurse si clatite cu apa rece se pun intr-un vas mai mare, se adauga deasupra amestecul din tigaie, iar la urma se rade cascavalul si se decoreaza cu verdeata si cateva fasiute de ardei rosu, gogsar, peperoni.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu praz si afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
TAGLIATELLE ALFREDO

TAGLIATELLE ALFREDO

Pastele se fierb in apa cu sare si putin ulei de masline, pana ce devin \" al dente \". Separat

6 voturi    3 comentarii
25 min
Paste si pizza
Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza

Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza

Am intins foaia de pizza ( se lucreaza numai cu mana nu se foloseste ruloul de patiser pentru intins

8 voturi    6 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    ce buna, picanta!

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2010

    reteta este foarte buna,dar ca la toate retetele critic modul in care sunt denumite ingredientele.hai sa le zicem totusi romaneste. peperoni?= ardei iute?

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

17 voturi

Ingrediente

  • # 1 pachet paste scurte (400-500 g) – melcisori
  • scoici
  • spirale
  • etc.
  • # 1 praz
  • # 1 ceapa
  • # 1 ciolan afumat micut (350-500 g)
  • # 4-5 rosii mari
  • # 2-3 ardei kapia rosu/gogosar
  • # 1 peperoni
  • # 50 g cascaval/mozarella/parmezan
  • # 4-5 linguri ulei
  • # sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce buna, picanta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu branza, cascaval si smantana