Paste cu ragu

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Paste cu ragu

Ingrediente

  • 1 roșie;
  • 1 ceapa;
  • jumătate de ardei roșu;
  • 1 cățel de usturoi;
  • 1 pahar de vin alb;
  • 250 gr bulion;
  • 250 gr paste orechietti;
  • 250 gr carne tocata amestec vita cu porc;
  • 100 gr brânză rasa-parmiggiano;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

Se taie ceapa, usturoiul, ardeiul și roșia mărunt. Se pun la călit într-o tigaie cu o lingura de ulei. Când acestea s-au călit se adăuga carnea tocata amestecând-o bine cu restul ingredientelor, se pune sare si piper și se tine la foc mic pana scade toata apa lăsata de la carne. Când începe sa se usuce carnea și restul ingredientelor, se adăuga vinul alb și se lasă pana se evapora. Se adaugă bulionul și se mai tine pe foc în jur de 20 minute.

Intre timp punem o oala cu apa la foc pentru a fierbe pastele.

Când apa începe sa fiarbă, se adaugă sare mare și pastele, amestecând cu o lingura de lemn sa nu se lipească. Se mai adaugă și lingura de ulei.

Se lasă sa fiarbă conform instrucțiunilor de pe punga. Când acestea sunt gata, se scurg de apa și se răstoarnă într-un recipient .

Când ragu-ul este gata se toarnă peste pastele fierte. Se amesteca bine și se servește cu brânza rasa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise