autor:

ana catalina focsa

» » Paste si pizza

Paste cu ragu

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 noiembrie 2009

Ingrediente
1 roșie, 1 ceapa, jumătate de ardei roșu, 1 cățel de usturoi, 1 pahar de vin alb, 250 gr bulion, 250 gr paste orechietti, 250 gr carne tocata amestec vita cu porc, 100 gr brânză rasa-parmiggiano, sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

13 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa, usturoiul, ardeiul și roșia mărunt. Se pun la călit într-o tigaie cu o lingura de ulei. Când acestea s-au călit se adăuga carnea tocata amestecând-o bine cu restul ingredientelor, se pune sare si piper și se tine la foc mic pana scade toata apa lăsata de la carne. Când începe sa se usuce carnea și restul ingredientelor, se adăuga vinul alb și se lasă pana se evapora. Se adaugă bulionul și se mai tine pe foc în jur de 20 minute.
Intre timp punem o oala cu apa la foc pentru a fierbe pastele.
Când apa începe sa fiarbă, se adaugă sare mare și pastele, amestecând cu o lingura de lemn sa nu se lipească. Se mai adaugă și lingura de ulei.
Se lasă sa fiarbă conform instrucțiunilor de pe punga. Când acestea sunt gata, se scurg de apa și se răstoarnă într-un recipient .
Când ragu-ul este gata se toarnă peste pastele fierte. Se amesteca bine și se servește cu brânza rasa.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ragu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu ragu

Paste cu ragu

Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in 4 linguri ulei de masline pana cand se inmoaie, apoi

6 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Retete cu paste de la bloggeri

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • monik

    monik (Chef de cuisine):

    o minunatie de ragu.multumesc pentru reteta.la gustat un itaian(patronul meu)(sa specific ca stau in italia)si a fost foarte incantat de gust.

  • 1 comentariu

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Ragu- este preparatul care se pune peste paste?

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 roșie
  • 1 ceapa
  • jumătate de ardei roșu
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • 250 gr bulion
  • 250 gr paste orechietti
  • 250 gr carne tocata amestec vita cu porc
  • 100 gr brânză rasa-parmiggiano
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

107 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Ragu- este preparatul care se pune peste paste?

Retete

din Paste si pizza

Paste cu sos de sfecla rosie Paste cu sos de sfecla rosie

Pregatim sosul. Tocam marunt toate legumele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate si apa cat sa le cuprindem.

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fusilli cu pui si sos Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul. Pentru sos am tăiat pieptul de pui

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Paine rustica cu cartofi