autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

paste cu sos caramel si fructe

Autor: laura baciu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 09 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: laura baciu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 09 august 2006

Ingrediente
250 g paste scurte, 2 fructe (mere, pere, mango, gutui) cu pulpa mai tare, 5 linguri zahar, 50 g unt, 2 linguri smantana, 1/2 lime sau lamaie, 1/2 lingurita praf cuisoare, 1/2 lingurita praf scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

- se fierb pastele in apa cu sare si se lasa la scurs
- se taie fructele in feliute 2-3 mm grosime dupa ce am scos cotoarele/samburii
- intr-o tigaie de teflon se caramelizeaza zaharul. cand devine brun-roscat se adauga untul
- peste zahar si unt se adauga feliile de fructe, scortisoara si cuisoarele. se calesc fructele cu grija sa nu se sfarame
- cand s-au inmuiat fructele si siropul e omogen se ia tigaia de pe foc si se adauga smantana. se omogenizeaza si se adauga sucul si coaja de la 1/2 lime/lamaie
- se toarna peste paste. e buna si calda si rece. pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "paste cu sos caramel si fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Figurine de ciocolata de casa

Figurine de ciocolata de casa

Fierbem timp de10 minute un sirop din zahar,apa,otet. Incercam siropul cu picatura ca la dulceata.

15 voturi    12 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Foietaj cu rubarbar

Foietaj cu rubarbar

- Tăiem rubarbărul în bucăți de aproximativ 4-5 cm și apoi îl tăiem în fâșii subțiri -

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • 250 g paste scurte
  • 2 fructe (mere
  • pere
  • mango
  • gutui) cu pulpa mai tare
  • 5 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri smantana
  • 1/2 lime sau lamaie
  • 1/2 lingurita praf cuisoare
  • 1/2 lingurita praf scortisoara

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Aricica