autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

paste cu sos caramel si fructe

Autor: laura baciu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 09 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: laura baciu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 09 august 2006

Ingrediente
250 g paste scurte, 2 fructe (mere, pere, mango, gutui) cu pulpa mai tare, 5 linguri zahar, 50 g unt, 2 linguri smantana, 1/2 lime sau lamaie, 1/2 lingurita praf cuisoare, 1/2 lingurita praf scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

- se fierb pastele in apa cu sare si se lasa la scurs
- se taie fructele in feliute 2-3 mm grosime dupa ce am scos cotoarele/samburii
- intr-o tigaie de teflon se caramelizeaza zaharul. cand devine brun-roscat se adauga untul
- peste zahar si unt se adauga feliile de fructe, scortisoara si cuisoarele. se calesc fructele cu grija sa nu se sfarame
- cand s-au inmuiat fructele si siropul e omogen se ia tigaia de pe foc si se adauga smantana. se omogenizeaza si se adauga sucul si coaja de la 1/2 lime/lamaie
- se toarna peste paste. e buna si calda si rece. pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "paste cu sos caramel si fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Turte

Turte "Scutecele Domnului"

Foile se coc pe o tava direct pe foc, pe o parte si pe alta. Se fac teancuri dupa care se prepara

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gold Donuts

Gold Donuts

Intr-o canita se freaca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut pana se dizolva. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • 250 g paste scurte
  • 2 fructe (mere
  • pere
  • mango
  • gutui) cu pulpa mai tare
  • 5 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri smantana
  • 1/2 lime sau lamaie
  • 1/2 lingurita praf cuisoare
  • 1/2 lingurita praf scortisoara

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tortuleţ proaspăt Ileana