autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

paste cu sos caramel si fructe

Autor: laura baciu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 09 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: laura baciu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 09 august 2006

Ingrediente
250 g paste scurte, 2 fructe (mere, pere, mango, gutui) cu pulpa mai tare, 5 linguri zahar, 50 g unt, 2 linguri smantana, 1/2 lime sau lamaie, 1/2 lingurita praf cuisoare, 1/2 lingurita praf scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

- se fierb pastele in apa cu sare si se lasa la scurs
- se taie fructele in feliute 2-3 mm grosime dupa ce am scos cotoarele/samburii
- intr-o tigaie de teflon se caramelizeaza zaharul. cand devine brun-roscat se adauga untul
- peste zahar si unt se adauga feliile de fructe, scortisoara si cuisoarele. se calesc fructele cu grija sa nu se sfarame
- cand s-au inmuiat fructele si siropul e omogen se ia tigaia de pe foc si se adauga smantana. se omogenizeaza si se adauga sucul si coaja de la 1/2 lime/lamaie
- se toarna peste paste. e buna si calda si rece. pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "paste cu sos caramel si fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Mod de preparare Se pune apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca

4 voturi    6 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze-“Layali libnan”

Nopti libaneze-“Layali libnan”

Budinca de gris Intr-un vas se amesteca bine grisul,zaharul si laptele ; se pune pe aragaz la foc

10 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • 250 g paste scurte
  • 2 fructe (mere
  • pere
  • mango
  • gutui) cu pulpa mai tare
  • 5 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri smantana
  • 1/2 lime sau lamaie
  • 1/2 lingurita praf cuisoare
  • 1/2 lingurita praf scortisoara

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Clatite cu branza dulce