Paste cu Sos de Dovlecei

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Paste cu Sos de Dovlecei

Ingrediente

  • 200 gr. de paste
  • 2 dovlecei mari curatati si spalati
  • 2 cepe curatate si spalate
  • 1 ardei gras curatat de seminte si spalat
  • 3 rosii decojite
  • 5-6 catei de usturoi curatati si spalati
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingurita de oregano

Mod de preparare

Pasul 1

Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam fin usturoiul. Taiem rosiile in cubulete.

Pasul 2

Pregatim aragazul.

Pregatim o cratita cu apa, in care punem un varf de lingurita de sare si lasam sa fiarba.

Pasul 3

Pregatim o tigaie inalta in care punem uleiul. Adaugam dovleceii si ii lasam la calit pana cand acestia devin moi.

Punem ceapa, ardeiul, rosiile si usturoiul in tigaie, amestecam si lasam sa fiarba pana cand scade tot sosul.

Pasul 4

Cand apa din cratita fierbe, punem pastele si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pregatim o strecuratoare si scurgem bine pastele fierte.

Pasul 5

Condimentam sosul cu sare, piper si oregano, amestecam si lasam sa fiarba pana cand obtinem un sos fara zeama.

Cand sosul a scazut inchidem aragazul.

Pasul 6

Punem pastele scurse in farfurie iar deasupra, sosul de dovlecei.

Servim calde.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise