Incepem prin a prepara sosul de pesto.
Cand ne grabim sau daca facem o cantitate mai mare o data, il facem in robot. Pur si simplu adaugam toate ingredientele si apasam pe buton. In cateva secunde este gata. Gustam, dregem gustul daca este cazul, mancam. Atat de simplu :).
Dar daca este timp, preferam sa folosim mojarul. Sosul nu trebuie sa fie extrem de fin, ca sa se simta mai bine aromele. In mojar se piseaza mai intai mugurii de pin, dupa care adaugam frunzele de busuioc si usturoiul pisat si le frecam impreuna pana se maruntesc bine si aproape ca devin pasta. Se adauga parmezanul ras si ulei de masline cat sa dam consistenta dorita sosului. Dureaza putin mai mult, dar merita.
Revenind la paste, noi le preferam pe cele proaspete. Tagliatelle, penne, spaghetti etc. Nu conteaza. Ba chiar mai folosim si din cele uscate. Unul dintre target-urile propuse pentru anul ce vine este sa facem pastele in casa.
Asadar, pastele se fierb, conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare. Cand sunt fierte al dente, se strecoara, pastrand o cana din apa in care au fiert, si se amesteca cu pesto de busuioc, in proportia care va place. La nevoie, se mai adauga putin din lichidul pastrat.
Se servesc fierbinti, cu sau fara parmezan deasupra. Dar musai cu un pahar de vin bun. Am zis :).
Pofta buna!
http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/
https://www.facebook.com/bucatarealaindoi
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii