autor:

autor

» » Paste si pizza

Paste cu sos

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Sos: o ceapa mare, 300 gr. ciuperci, 350 gr. sunca presata (sau orice alt mezel, in functie de preferinte), o lingurita de unt, 250 gr. bulion, 2 foi de dafin, apa (in functie de cit de legat sa fie sosul), cimbru, vegeta, busuioc, oregano si/sau alte mirodenii preferate, Paste: 400 gr. paste, ulei, sare, Pt. ornat: 200 gr. cascaval ras sau brinza rasa

Dificultate: Medie Timp: 40 min

302 voturi

Mod de preparare

Se toaca ceapa foarte marunt si se pune la rumenit cu untul; sunca se taie in fisii subtiri si se pune peste ceapa care se rumeneste; apoi se adauga si ciupercile netaiate; separat se face un amestec din vegeta, bulion si apa, care se toarna peste ceapa, sunca si ciuperci; se lasa sa dea in citeva clocote si se mai adauga apa fiarta din cind in cind; apoi se adauga si celelalte mirodenii si se mai lasa sa fiarba cca 8 minute.
Separat, intr-o oala in care fierbe apa in care s-a pus putin ulei si sare, se varsa pastele, amestecind de 4-5 ori pina se fierb (cca 12 min.); cind sint fierte, se scot intr-o sita si se trec sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.
Pastele se asaza pe farfurii, se toarna sosul peste ele si deasupra se presara cascavalul sau brinza. Se pot servi cu un pahar de vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagna cu paste de casa si sos bechamel

Lasagna cu paste de casa si sos bechamel

Pentru paste puneti faina pe o suprafata de lucru sau intr-un castron mai adanc, faceti o adancitura

10 voturi    8 comentarii
2h
Paste si pizza
paste cu fructe de mare in sos de rosii

paste cu fructe de mare in sos de rosii

Fructele de mare se pun la fiert si se lasa sa dea cateva clocote (cam 3 minute). Sosul se pregateste

16 voturi    1 comentariu
40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    dan , 25 noiembrie 2013

    pff

Dificultate

Medie

Timp

40 min

302 voturi

Ingrediente

  • Sos: o ceapa mare
  • 300 gr. ciuperci
  • 350 gr. sunca presata (sau orice alt mezel
  • in functie de preferinte)
  • o lingurita de unt
  • 250 gr. bulion
  • 2 foi de dafin
  • apa (in functie de cit de legat sa fie sosul)
  • cimbru
  • vegeta
  • busuioc
  • oregano si/sau alte mirodenii preferate
  • Paste: 400 gr. paste
  • ulei
  • sare
  • Pt. ornat: 200 gr. cascaval ras sau brinza rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Fara foto

dan

pff

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu branza telemea