Paste cu spanac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Paste cu spanac

Ingrediente

  • 250g paste scurte
  • 300g spanac congelat sau 600g spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 4-5 fire usturoi verde
  • 150ml lapte
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 ardei kapia
  • 1/2 ardei iute
  • 100g telemea de vaca
  • 50g cascaval
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Pstele se fierb dupa instructiunile de pe pachet. Se taie ceapa solzisori si se pune la calit in ulei incins timp de 2 minute, apoi se adauga usturoiul taiat marunt si se caleste impreuna cu ceapa. Spanacul congelat se adauga peste ceapa impreuna cu laptele, iar cel proaspat se spala bine si se fierbe timp de 2 minute la foc mare, apoi se scurge bine de apa si se toaca marunt, dupa care se adauga peste ceapa calita. Ardeii se coc si se curata de pielite, se scot cotoarele si se taia foarte marunt, adaugandu-se in cratita alaturi de spanac. Se mai adauga pasta de tomate, ardeiul iute tocat foarte marunt si se se mai lasa pe foc aproximativ 10 minute. Deci,cratita cu spanac nu trebuie sa stea pe foc mai mult de 20 minute , in total. Se stinge focul si se adauga oul batut, sare si piper dupa gust si pastele fierte si scurse bine de apa. Se amesteca usor si se rastorna intr-o tava unsa cu ulei, iar pe deasupra se pune telemeaua razuita si apoi cascavalul razuit. Se da la cupto pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra. Se poate servi cu ketcup.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise