Am pus cratițele cu apa pe foc mediu spre mare. Cand a inceput sa fiarba apa in cratița mica, pentru ca a inceput sa fiarba mai repede decat in cea mare, am pus mazarea și sparanghelul și le-am lasat cam 5 minute, apoi le-am strecurat și le-am pus intr-un vas cu apa foarte rece (nu aveam gheața, daca aveți folosiți-o, astfel sparanghelul și mazarea vor ramane de o culoare verde frumoasa). Am pus intr-o tigaie la topit untul cu uleiul de masline.
In timpul asta a inceput și apa din cratița mare sa bulbuceasca, așa ca am pus și pastele și le-am fiert fix 6 minute. In untul topit am tras puțin sparanghelul și mazarea, am adaugat sarea, piperul, coaja și zeama de lamaie, apoi pastele și cu inca vreo 2 linguri cu apa in care au fiert pastele. Am dat focul mai tare și le-am amestecat bine pe toate, le-am ținut pe foc aproximativ 3 minute, apoi le-am pus in farfurie, am ras puțin parmezan și le-am mancat repejor, repejor.
Ma repet, știu, dar nu ma pot stapani :)). Delicioase, sosul de unt cu lamaie merge de minune cu sparanghelul și mazarea fina, pastele astea sunt gustoase, gustoase și impreuna sunt un fel pe care l-aș manca oricand cu mare drag :).
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii