autor:

Bucatar-sef

» » Aperitive

Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Autor: Bucatar-sef (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 21 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatar-sef (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 21 mai 2015

Ingrediente
100g paste (tăiței lați ondulați/pappardelle de la Hutton), 6 bucăți sparanghel curățat și rupt fiecare în câte 3 bucăți egale, 1/3 cană mazăre (congelată am avut eu), 1 lingură cu vârf cu unt (aproximativ 25g), 1 lingură ulei de măsline, 1 lămâie medie, coaja rasă și sucul de la jumătate, 1/2 linguriță sare, 1/4 linguriță piper cu lămâie, parmezan ras pentru ornat, o cratiță mare de 2l plină trei sferturi cu apă și cu o lingură cu sare, o cratiță mai mică (1l) cu apă și o linguriță cu sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Am pus cratițele cu apa pe foc mediu spre mare. Cand a inceput sa fiarba apa in cratița mica, pentru ca a inceput sa fiarba mai repede decat in cea mare, am pus mazarea și sparanghelul și le-am lasat cam 5 minute, apoi le-am strecurat și le-am pus intr-un vas cu apa foarte rece (nu aveam gheața, daca aveți folosiți-o, astfel sparanghelul și mazarea vor ramane de o culoare verde frumoasa). Am pus intr-o tigaie la topit untul cu uleiul de masline.


In timpul asta a inceput și apa din cratița mare sa bulbuceasca, așa ca am pus și pastele și le-am fiert fix 6 minute. In untul topit am tras puțin sparanghelul și mazarea, am adaugat sarea, piperul, coaja și zeama de lamaie, apoi pastele și cu inca vreo 2 linguri cu apa in care au fiert pastele. Am dat focul mai tare și le-am amestecat bine pe toate, le-am ținut pe foc aproximativ 3 minute, apoi le-am pus in farfurie, am ras puțin parmezan și le-am mancat repejor, repejor.


Ma repet, știu, dar nu ma pot stapani :)). Delicioase, sosul de unt cu lamaie merge de minune cu sparanghelul și mazarea fina, pastele astea sunt gustoase, gustoase și impreuna sunt un fel pe care l-aș manca oricand cu mare drag :).
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Sos de branza cu ceapa verde

Sos de branza cu ceapa verde

Amestecati toate cu sare si piper.

1 vot    0 comentarii
5 min
Aperitive cu brinza
Telemea in ulei de masline

Telemea in ulei de masline

Am umplut un borcanel cu telemeaua taiata cubulete, intre care am intercalat rondele de ardei iute,

11 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 100g paste (tăiței lați ondulați/pappardelle de la Hutton)
  • 6 bucăți sparanghel curățat și rupt fiecare în câte 3 bucăți egale
  • 1/3 cană mazăre (congelată am avut eu)
  • 1 lingură cu vârf cu unt (aproximativ 25g)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lămâie medie
  • coaja rasă și sucul de la jumătate
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper cu lămâie
  • parmezan ras pentru ornat
  • o cratiță mare de 2l plină trei sferturi cu apă și cu o lingură cu sare
  • o cratiță mai mică (1l) cu apă și o linguriță cu sare

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatar-sef
Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Spalati si curatati telina, morcovii si pastarnacul; Taiati-le cuburi potrivite si puneti-le la

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Souffle cu afine, pepene galben si banana

Souffle cu afine, pepene galben si banana

Amestecati laptele cu smantana si incalziti-le pe foc ; Separati galbenusurile de albusuri; Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Curry de rata la Crock Pot

Curry de rata la Crock Pot

Eliminati excesul de grasime al pieptului de rata; Taiati pieptul de rata cubulete; Tocati usturoiul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Slow Cooking
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu crema de branza si somon