Pastele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa fierbere, se scurg, se stropesc cu 2 linguri cu ulei de masline si se amesteca bine.
In timpul in care pastele fierb, se prepara sosul cu ton si smantana. Intr-o oala care nu prinde se adauga 2 linguri cu ulei de masline impreuna cu ceapa tocata marunt. Cand incepe sa luceasca se adauga usturoiul zdrobit, se lasa pentru maxim 30 de secunde si se adauga legumele congelate. Se acopera si se lasa la fiert pana cand legumele se dezgheata.
Se adauga vinul si apa, se amesteca si se lasa la fiert pentru 3-4 minute dupa care se adauga smantana. Se acopera si se lasa la fiert pentru aproximativ 10 minute la foc mic spre mediu. Sosul nu trebuie sa devina foarte cremos. Se adauga tonul cu tot cu ulei, sarea, piperul si oregano, dupa care se mai tin putin la sfarait pentru aproximativ 5 minute.
Se opreste focul, iar pastele fierte si unse cu ulei de masline se pun peste sosul de smantana cu ton, se amesteca bine si se lasa la odihnit pentru aproximativ 5 minute dupa care se pot servii cu parmezan ras.
Sunt o nebunie! Sa aveti pofta si sa fiti sanatosi!
Mai multe detalii puteti gasi si aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2015/02/paste-cu-ton-smantana-si-legume.html
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii