Paste cu usturoi si chilli ( Aglio, olio e pepperoncino)

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Paste cu usturoi si chilli ( Aglio, olio e pepperoncino)

Ingrediente

  • -200g spaghete
  • -2 catei usturoi
  • -2 sau 3 linguri ulei de masline
  • -parmezan dupa gust
  • -chilli dupa gust
  • -sare
  • -piper
  • -origano
  • -patrunjel verde

Mod de preparare

Se pune apa cu putin sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se pun spaghetele la fiert. Spaghetele se fierb al dente.

Pana se fierb spaghetele se curata usturoiul si se taie marunt, apoi se pune ulei de masline intr-o tigaie. Cand uleiul e caldut se pun usturoiul si chilli, se lasa la prajit o idee, la foc mic, asa incat usturoiul sa-si schimbe culoarea nu sa se arda.

Cand spaghetele sunt fierte al dente se strecoara, avand grija sa se pastreze o ceasca din apa in care s-au fiert si se pun peste usturoi. Se sezoneaza cu sare si piper si se pune tigaia din nou pe foc pana cand se evapora toata apa.

Cand se ia tigaia de pe foc, se adauga origano uscat, iar in momentul servirii se presara parmezan si patrunjel verde.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi