autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Paste cu vinete

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
2 vinete (500 g), 1/2 l ulei de masline, 1,25 kg rosii carnoase, 350 g penne (macaroane scurte), sare, 2 catei de usturoi, piper, 1 varf de cutit zahar, 150 g Mozzarella, 1 legatura busuioc verde. \, (pentru 4 portii)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

1. Se curata vinetele, se spala si se taie bucati. Apoi se incinge uleiul (2 linguri se pun deoparte), se prajesc vinetele circa 3 minute, se scot si se lasa sa se scurga 2 ore pe hartie absorbanta.

2. Se fierb macaroanele “al dente” in apa cu sare. Rosiile se curata de pielita, se taie mai intai in doua, se indeparteaza semintele (prin presare) si pe urma se taie marunt. Usturoiul curatat se taie feliute si se prajeste putin in restul de ulei incins. Se adauga si rosiile, se calesc si ele usor si se condimenteaza.

3. Se adauga vinetele si macaroanele scurse si se lasa sa fiarba incet, 3-5 minute, amestecand din timp in timp.

4. Se incorporeaza Mozzarella taiata cubulete si busuiocul tocat marunt, se gusta de sare si piper si se presara deasupra - eventual - parmezan ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu Vinete

Paste cu Vinete

Se curata 2 vinete si se taie cubulete potrivite , o vanata se taie pe lung feli potrivite, se pune

5 voturi    4 comentarii
40 min
Paste si pizza
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Se spala vanata si se taie in cubulete,se sareaza si se lasa timp de o ora la scurs.Dupa ce au lasat

9 voturi    13 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete (500 g)
  • 1/2 l ulei de masline
  • 1,25 kg rosii carnoase
  • 350 g penne (macaroane scurte)
  • sare
  • 2 catei de usturoi
  • piper
  • 1 varf de cutit zahar
  • 150 g Mozzarella
  • 1 legatura busuioc verde. \
  • (pentru 4 portii)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu porc si ghebe