autor:

ana catalina focsa

» » Paste si pizza

Paste fusilli carbonara

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 31 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 31 mai 2008

Ingrediente
400 g paste fusilli, 120 g sunca, 120 g kaizer/bacon, 5 linguri ulei, boia de ardei dulce, 2 oua, 250 g smantana, sare, piper, 50 g parmezan sau cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Puneti la fiert pastele 7-8 minute. Intre timp incingeti uleiul intr-o cratita de vreo 2,5 l , adaugati sunca, baconul si putina boia si amestecati. Prajiti cateva minute pana sunca si baconul devin putin crocante. Dupa ce au fiert pastele, se scurg de apa si se limpezesc foarte putin cu apa rece, ca sa nu se raceasca de tot. Peste paste se adauga sunca si baconul prajit, ouale batute cu smantana, sare(daca este necesar, deoarece sunca este suficient de sarata), piper si se amesteca bine. Apoi se lasa cratita acoperita 2 minute ca sosul de oua cu smantana sa se inchege cu pastele. Se servesc calde cu parmezan ras deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste fusilli carbonara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete milaneze

Spaghete milaneze

Spaghetele le-am pus la fiert in apa cu sare si putin ulei. Am taiat cubulete ardeiul si l-am

60 voturi    7 comentarii
30 min
Paste si pizza
Penne la cuptor cu cu mozzarella si rosii

Penne la cuptor cu cu mozzarella si rosii

Ardeiul, morcovul si ceapa se macina separat la masina de tocat sau la robot. Le putem toca marunt

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 400 g paste fusilli
  • 120 g sunca
  • 120 g kaizer/bacon
  • 5 linguri ulei
  • boia de ardei dulce
  • 2 oua
  • 250 g smantana
  • sare
  • piper
  • 50 g parmezan sau cascaval ras.

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

96 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lasagna cu carne de vita macinata si legume