Aluatul de filo este foarte subtire si trebuie folosit putin ulei sau unt ptr al unge.
Intr-o tigaie pe care o incalzim bine punem 2 linguri ulei de masline si adaugam ceapa sa se prajeasca pana devine sticloasa, adaugam carnea si prajim in continuare pana isi schimba culoarea, adaugam si vanata curatata si tocata amestecam cu carnea si luam de pe foc. Adaugam mirodeniile si sarea si piperul - lasam sa se raceasca bine si adaugam ouale batute putin si amestecam bine compozitia.
Intr-o tava dreptunghiulara punem 2 foi de filo jumatate in tava si jumatate lasate liber pe laterala, le ungem cu putin ulei de masline punem o a treia foaie inauntru si o ungem cu putin ulei, punem compozitia de carne dupa care acoperim cu o foaie de filo care sa acopere umplutura, o ungem cu putin ulei dupa care punem inca 2 foi de filo jumatate in tava jumatate pe laterala si le ungem cu putin ulei dupa care restul foilor de pe laterala le asezam in tava paturind pastelul frumos si ungem totul cu un ou batut cu 1 lingurita de apa. Coacem la 180 de grade 30 de minute sau pana s-a rumenit frumos, aluatul trebuie sa fie rumenit dar nu uscat. Se serveste pastelul caldut cu salata de vanata cu ardei sau alta salata picanta. Este foarte buna si a doua zi se poate incalzi usor. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii