autor:

Stan Elena

» » Mancaruri cu carne

Pastrama de miel

Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Ingrediente
1 kg carne de miel, 100 ml vin alb, 3-4 foi de dafin, 1 lingura piper boabe, 200 g pasta de tomate, 1 capatani de usturoi, sare, piper, busuioc, maghiran

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Speli carnea de miel si o portionezi.Usturoiul curatat se piseaza si se amesteca cu vinul,foile de dafin,boabele de piper ,pasta de tomate,sare,busuioc,maghiran.
Punem carnea in baitul pregatit si se lasa la rece 3 zile.o scoatem apoi si se frige pe gratar.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pastrama de miel la cuptor cu vatra

Pastrama de miel la cuptor cu vatra

Pastrama de miel bine patrunsa de saramura se taie in bucati mai mici si se pune intr-o tava. Peste

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Ardei prajiti umpluti cu carne

Ardei prajiti umpluti cu carne

Mai intai ne ocupam de ardei..................taiem cu ajutorul unui cutit in dreptul cotorului

3 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Man Felicia , 29 august 2013

    ok

  • Fara foto

    Marian , 27 octombrie 2009

    Multa lume confunda pastrama cu carnea macerata si condimentata. A pastramui inseamna mai intai a deshridata carnea si apoi a o condimenta. Hunii o tineau sub sha sa fie bine batuta in timp ce galopau. Condimentul cel mai uzat este usturoiul si cimbru, apoi alte condimente, chiar si pentru culoare. Deshidratarea se face printr-o sarare puternica. Carnea de oie, vita sau vanat se tine la sarat cel ouțin 18-20 de zile. Se desareaza schimband apa ce cel putin 5-6 ori in 24 de ore. Carenea de oie, ca sa nu aibe gustul puternic se opareste in apa cu otet, circa 100 ml otet la 1 l de apa. Toate carnurile se pun in bait facut prin fierbere si racire sau macerare in timp. Pentru oie: In 100 ml de apa si 100 ml vin alb sec se pun 10 capatani de usturoi bine pisate, 5-6 linguri de cimbru,(optional pt culorare 100 g boia dulce de aredei si dupa gust si iute dar nu prea mult. ATENTIE! nu se va folosi niciodata pasta de tomate), pentru a se pastra mai bine in timp se pune si 2 linguri de miere de albine sau zahar, o lingura de coriandru și o lingura de sare gronjoasa. Sunt doua posibilitati: ori se lasa la macerat acest bait cel putin 24 de ore, ori se fierbe si se raceste, daca ne grabim. Se unge bine carnea cu acest bait si se lasa circa 24-48 de ore, se usuca si daca vrem sa aibe un gust mai bun si sa se pastreze bine in timp se da o zi la fum rece, adica intre vatra si afumatoare trebuie sa fie o distanta de cel putin 2 m. Pastrama de porc se tine la sarat mai putin, in rest tehnologia este aceiasi numai ca se pune mai mult colorant, boia.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

    Un deliciu...

Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Stan Elena
CORNURI IN DOUA CULORI

CORNURI IN DOUA CULORI

Se framanta toate si se imparte coca in 2 parti egale. O parte ramane alba si una se pune cacao. Fiecare

50 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Tort la metru

Tort la metru

Se freacă galbenuşurile spumă cu zahărul şi se adaugă treptat apa şi apoi uleiul,praful de

18 voturi    11 comentarii
30h
Torturi
Tort fulger

Tort fulger

Pe un platou aranjeaza un rand de piscoturi, pune bucatele de ananas taiate fin, apoi frisca si tot

0 voturi    1 comentariu
15 min
Torturi

Marian

Multa lume confunda pastrama cu carnea macerata si condimentata. A pastramui inseamna mai intai a deshridata carnea si apoi a o condimenta. Hunii o tineau sub sha sa fie bine batuta in timp ce galopau. Condimentul cel mai uzat este usturoiul si cimbru, apoi alte condimente, chiar si pentru culoare. Deshidratarea se face printr-o sarare puternica. Carnea de oie, vita sau vanat se tine la sarat cel ouțin 18-20 de zile. Se desareaza schimband apa ce cel putin 5-6 ori in 24 de ore. Carenea de oie, ca sa nu aibe gustul puternic se opareste in apa cu otet, circa 100 ml otet la 1 l de apa. Toate carnurile se pun in bait facut prin fierbere si racire sau macerare in timp. Pentru oie: In 100 ml de apa si 100 ml vin alb sec se pun 10 capatani de usturoi bine pisate, 5-6 linguri de cimbru,(optional pt culorare 100 g boia dulce de aredei si dupa gust si iute dar nu prea mult. ATENTIE! nu se va folosi niciodata pasta de tomate), pentru a se pastra mai bine in timp se pune si 2 linguri de miere de albine sau zahar, o lingura de coriandru și o lingura de sare gronjoasa. Sunt doua posibilitati: ori se lasa la macerat acest bait cel putin 24 de ore, ori se fierbe si se raceste, daca ne grabim. Se unge bine carnea cu acest bait si se lasa circa 24-48 de ore, se usuca si daca vrem sa aibe un gust mai bun si sa se pastreze bine in timp se da o zi la fum rece, adica intre vatra si afumatoare trebuie sa fie o distanta de cel putin 2 m. Pastrama de porc se tine la sarat mai putin, in rest tehnologia este aceiasi numai ca se pune mai mult colorant, boia.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Osso bucco milanez